Sinds #metoo is de bewustwording van seksuele intimidatie groter dan ooit. Prima, vindt voormalig filmdiva Brigitte Bardot, maar die Hollywood-actrices zijn wel hypocriet.

Dat zijn nog eens boude uitspraken. Nou heeft Brigitte Bardot nooit een blad voor de mond genomen, maar aanleiding daarvoor is in dit geval het pleidooi van de (andere) Franse filmdiva Catherine Deneuve (74) voor flirten. Samen met 99 collega’s ondertekende ze een open brief waarin ze hun afkeer deelden tegen de golf van puritanisme die ons overspoelt sinds de Weinstein-affaire. ‘Er is nu soms sprake van een heksenjacht, terwijl mannen het recht en de vrijheid moeten hebben om te flirten’, aldus Deneuve en collega’s.
De reacties op dat pleidooi waren niet mals, de dames zouden seksueel wangedrag goedpraten. Waarop Deneuve weer reageerde: ‘Er staat nergens in de tekst dat seksuele agressie goed is. Anders had ik die brief nooit ondertekend.’ Wel maakte ze haar excuses aan de slachtoffers van seksueel geweld.
Bardot (83) reageerde in een interview met Paris Match dat het niet over vrouwen in het algemeen gaat, maar: ‘Veel actrices flirten met producenten om een rol te bemachtigen en zeggen daarna dan dat ze zijn aangerand.’ Zelf heeft ze nooit last gehad van seksuele intimidatie. ‘Ik vond het juist leuk om te horen dat ik mooi ben, of een leuke, kleine kont heb. Dat soort complimenten is prettig.’

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!