Maar ook: 'Een kilo erbij, hoe kan dat nou?!' 

Nouveau’s Claudia, Anita en Inge testen het Sportvasten-plan. Claudia en Anita zijn afgelopen weekend al begonnen, Inge is iets later ingehaakt.

Article continues after the ad

Sportvasten wil zeggen dat ze tien dagen lang 20 tot 30 minuten sporten terwijl ze ondertussen hun voedingspatroon langzaam veranderen in vasten (van de 10 dagen vast je er echt 4), zodat ze van suiker- naar vetverbranding gaan. Elke dag doen ze bloedeerlijk verslag van hun bevindingen.

Lees ook:

Dag 6: weer wat vast voedsel!

Claudia: Vanwege ons fanatieke ochtendzwemmen mogen Anita en ik onze laatste sapdag een beetje inkorten. En al eerder weer beginnen met eten, zodat we geen tien, maar slechts negen dagen sportvasten. De fijnste boodschap in jaren!

Vanaf 12 uur (als soort intermittent fasting) begin ik met een appel en kiwi voorzichtig de spijsvertering weer op gang krijgen. Snijd ze extra klein omdat ik ergens vrees dat mijn tanden niet meer zo veel bijtkracht hebben. Niet vergeten ook mijn aminozuur-drankje te maken. “Hè bah”, zegt mijn man, “ben je nou nog niet van dat weeïge spul af?” Nee. De suppletie (drankje én pillen) hoort elke dag.

Intussen in de app:

Anita: "Ik ben duizelig opgestaan. Ga vroeger sporten, kan ik sneller met de lunch beginnen. Maar ik durf niet meer in de auto te stappen. Hoe gaan jullie?”

Claudia: Net wakker. VAN DE WEKKER. Ik slaap goed op dat sportvasten. Jammer dat de sportschool vanwege lockdown even niet lukt. Buiten hardlopen dus weer."

Inge: "Ik was vanochtend kilo zwaarder dan gister – hoe kan dat nou?"

Anita: “Doorzetten, het gaat er echt af.”

Claudia: "Inge, rustig zitten, boek lezen, en mijn lifesaver: espresso. Anita en ik lopen drie dagen op je voor. Kijk waar we nu zijn. Echt, dit moment van jou gaat voorbij."

Morgen: Wie wint de wedstrijd paars plassen op de controlestrip?  

Dit artikel heeft eerder in Nouveau's Happy50 gestaan.

 Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in