In beweging blijven is gezond én goed voor je humeur.

Nu 'zelfisolatie' en 'lockdown' tot de dagelijkse vocabulaire zijn gaan behoren, is de sportschool afgevallen als plek om aan je conditie te werken en sporten in groepsverband mag op dit moment ook even niet.

Toch is het, ook voor je weerstand, belangrijk om een beetje te blijven bewegen. Mocht je uitgekeken zijn op de Wii of Just Dance, dan zijn dit de beste work-outs die je thuis kunt doen.

Yoga

Article continues after the ad

Online kun je lessen in vrijwel alle denkbare smaken yoga streamen, alleen het hete Bikram behoort even niet tot de opties.

Als beginner kun je bijvoorbeeld terecht bij Milou...

...of bij Myrna.

Fit at Home

Antje Monteiro stelt haar on-demand sportplatform ‘Fit at Home’ gratis beschikbaar voor alle Nederlanders, voor zolang als de lockdown duurt. Zo kan iedereen toch thuis blijven sporten. Aardig van Antje! 

Nederland Beweegt

Het is zo basic als het maar kan, maar pittiger dan je denkt: Olga Commandeur en Duco Bauwens leiden je gekmakend monter een kwartiertje door niet al te ingewikkelde oefeningen en daarna ben je dolgelukkig als je even mag gaan zitten.  

CrossFit

Je associeert CrossFit misschien met zwoegers in het park, die met kabels slingeren en met autobanden sleuren. In de kern is het echter vooral werken met je eigen lichaamsgewicht en kracht en dan kan ook zonder die vermaledijde kettlebells. Bij Marloes heb je slechts twee flesjes water nodig. 

Pilates 

Of je nou een keiharde core hebt of geen idee waar je core zich zou moeten bevinden, voor Pilates heb je niet per se dat enge bed met al die katrollen nodig, je kunt het ook gewoon thuis doen. Erica leidt je rustig door een work-out heen. 

Zumba

'Zet lekkere muziek op en ga los' is de simpelste manier om thuis aan je conditie te werken, maar als je het fijn vindt om toch een les te volgen zijn er online talloze lesjes en zumba-nummers te vinden waar je maar een paar vierkante meter voor nodig hebt. Van deze worden wij erg vrolijk! 

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in