Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Willem-Alexander gaat Videoland-serie Máxima niet kijken: 'Zou me ergeren'

Ook verklapt hij of zijn vrouw haar eigen levensverhaal al heeft bewonderd.

Willem-Alexander

Afgelopen zaterdag konden we eindelijk kijken naar de eerste twee afleveringen van de langverwachte Videoland-serie Máxima. Hoewel we uiteraard maximaal genieten van de serie over onze koningin, vragen we ons natuurlijk stiekem ook af of het koninklijk paar zélf naar de serie kijkt.

Videoland-serie Máxima

Vorige week ging Máxima in première in een bomvol Tuschinski in Amsterdam. En nog voor de serie goed en wel op Videoland te zien was, werd al bekend gemaakt dat er een tweede seizoen gemaakt zal worden.

De zesdelige high-end dramaserie, gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten, vertelt het fascinerende levensverhaal van koningin Máxima, tot aan de verloving met de Nederlandse kroonprins.

Fan?

En dan vraag je je natuurlijk af, of de hoofdrolspelers in het hele verhaal stiekem ook voor de buis geluisterd zitten om de serie te bingen. Voor de camera van Shownieuws geeft onze koning het verlossende woord.

"Nee, ik heb het nog niet gezien", vertelt koning Willem-Alexander tegen Shownieuws. "Ik denk dat ik me te veel zou ergeren aan de onjuistheden om het mooie van het product te zien." Hij vervolgt: "Ik heb gehoord dat het een mooie serie is die goed in elkaar zit, maar ik ga me dan ergeren aan de dingen die niet juist zijn." Vervolgens loopt hij weg van de camera.

En Máx? Die heeft 'nog geen tijd gehad' om de serie te kijken, zei ze dinsdag tegen RTL Boulevard na haar bezoek aan museum Schoenenkwartier in Waalwijk.

Groot succes

Hoewel het koninklijk paar dus (nog) niet gekeken heeft, is de serie desondanks een groot succes te noemen. Niet alleen komt er dus een seizoen twee, Videoland liet eerder ook al weten dat er nog nooit een Nederlandse dramaserie zo veel streams heeft behaald op de eerste releasedag als Máxima. Daarnaast heeft een record aantal mensen zich geabonneerd bij Videoland om de ontluikende liefde tussen onze koning en koningin te bewonderen. Daarmee beleeft de serie de beste start van een nieuwe Videoland Original dramaserie óóit.

Peter van der Vorst is erg blij met de vliegende start. ''Na de prachtige première in Koninklijk Theater Tuschinski en de mooie recensies voor de eerste twee afleveringen is het geweldig om te zien dat het Nederlandse publiek de Videoland Original Máxima heeft omarmd'', aldus de programmadirecteur van RTL.

Royalty
  • RTL Boulevard
  • NL Beeld