Het is niet zo gezond als veel mensen denken.

Groene thee heeft de reputatie heel gezond te zijn, omdat het veel antioxidanten zou bevatten. Dat valt nog best mee, veel gezondheidsclaims rond groene thee zijn niet hard te maken.

Sterker nog, je kunt er beter niet teveel van drinken. Er zit epigallocatechin-3-gallaat in, een polyfenol dat op zichzelf best gezond is, maar in een bodempje groene thee van 100 milliliter zit al 70 mg van dit stofje - het tikt snel aan.

'Buitensporig veel groene thee gaan drinken, is geen goed idee'

Drink je een liter thee, wat niet eens zo gek is op een dag, dan krijg je 700 mg binnen. En dat kan tot leverschade leiden. "Buitensporig veel groene thee gaan drinken, is dus geen goed idee”, waarschuwt professor Jan Tytgat in Het Laatste Nieuws. "Overdrijf er dus niet mee, drink het met mate en wissel af met andere dranken."

Article continues after the ad

Er zijn nog meer redenen om rustig aan te doen met groene thee. Wie er heel veel van drinkt, kan last krijgen van ijzer- en vitaminetekorten, omdat groene thee de opname ervan in de darm verhindert. Drink dus gerust een kopje als je het lekker vindt, maar drink het liever niet de hele dag door.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in