'Die van mij kunnen veranderen in een bonk snot.'

Dionne Slagter ken je misschien van Expeditie Robinson en als winnaar van de zangshow It Takes 2, of anders als Onnedi, met krap 860.000 volgers op haar YouTube.

Article continues after the ad

Daar was ook haar borstvergroting te zien, die ze in volle overtuiging onderging, om een vrouwelijker figuur te krijgen. Van die implantaten heeft ze spijt sinds ze wetenschapper Henry Dijkman hoorde uitlegger dat vroeg of laat álle vrouwen met siliconenborsten er ziek van worden, omdat zich steeds meer siliconen ophopen in vitale organen en zenuwen.  Eén op de dertig vrouwen in Nederland heeft protheses, driekwart uit schoonheidsoverwegingen, de rest als reconstructie na amputatie.

'De protheses die ik heb, zijn twee jaar terug op last van de overheid van de markt gehaald'

"Ik was sceptisch, maar zijn verhaal deed me twijfelen," zegt Slagter in het Algemeen Dagblad. "Ik dacht dat ik het goed had gedaan door te kiezen voor een goede kliniek, dat mijn research goed was. Maar die protheses die ik heb, zijn twee jaar terug op last van de overheid van de markt gehaald. Juist ‘mijn’ soort kunnen veranderen in een bonk snot, waarvan de siliconendeeltjes door je lichaam gaan reizen." 

In de documentaire Moordtieten die Jack Valkering met haar maakte is te zien hoe alle nieuwe feiten Dionne aan het twijfelen maken over haar keuze. Hierdoor gaat ze nadenken of alternatieven beter zijn, maar is ze ook eerlijk over het feit dat ze niet weer 'het meisje met twee ruggen' wil zijn zonder enige boezem.

Het is een aanrader om te kijken als je zelf een borstvergroting overweegt of een onzeker kind hebt rondlopen dat er van droomt. De documentaire ‘Moordtieten’ is dinsdag 1 juni om 20.25 uur te zien bij BNNVara op NPO 3.

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in