Zwoegen, zweten en beter (lees: minder) eten.

Angela Groothuizen is vanaf 2 september weer wekelijks te zien met een nieuw seizoen van 'Obese'. In het vijfde seizoen worden wederom een groep mensen gevolgd die lijden aan morbide obesitas. Ze willen allemaal gelukkiger en gezonder worden en gaan de strijd aan tegen de kilo’s.

Article continues after the ad

Dit doen ze niet alleen, maar onder intensieve begeleiding van een team van professionals en presentatrice Angela Groothuizen. Zij helpen de deelnemers in acht maanden tijd aan een nieuwe levensstijl, die ze ook na Obese kunnen blijven volhouden.

"Ik maak wederom een diepe buiging voor alle deelnemers, want hun doel is niet alleen afvallen", zegt Groothuizen. "Zij gaan in acht maanden tijd ook een innerlijke strijd aan. Het gaat echt veel verder dan alleen zware trainingsschema’s volgen en het klaarmaken van de maaltijden. Met het team van professionals proberen we erachter te komen waar die etenslust vandaan komt. Het was voor hen, maar zeker ook voor mij een leerzaam traject."

Obese is vanaf 2 september elke week te zien om 20.30 uur bij RTL.

Openingsfoto © Nouveau, andere foto William Rutten / RTL

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in