Poeder door het pannenkoekenbeslag, adaptogeen powerontbijtje!
Poeder door het pannenkoekenbeslag, adaptogeen powerontbijtje!

Move over, chia en goji, er is een nieuw superfood. 

Baobabpoeder, chiazaad, Incabessen, macapoeder – er zijn heel wat exotische ingrediënten die als superfood worden verkocht. Over de werking valt vaak wel iets af te dingen, maar voor wie het interesseert: paddenstoelen zijn duidelijk het nieuwe tarwegras.

Paddenstoelen zijn niet heel Instagrammable en daarom een béétje een ondergeschoven kindje onder foodies, maar afgaand op het feit dat ze in Aziatische landen – en vooral China – al eeuwenlang worden gebruikt om hun medicinale kwaliteiten zit er vermoedelijk toch iets in. Ze lijken vooral een positieve invloed te hebben op de weerstand en het immuunsysteem. Hier zijn ze verwerkt in een kopje chai.

Article continues after the ad

Voor wie er eens mee aan de slag wil is er keuze te over, de Collection Box van Mush Superfood met daarin Lion's Mane, Reishi en Chaga poeder is een aardige starterskit. Je kunt er thee van zetten, er pannenkoeken mee bakken of ze gebruiken in havermout of een dressing. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in