Werk, kinderen, sporten, vrienden… In ons drukke leven is het zo makkelijk om je partner uit het oog te verliezen. Maar met kleine beetjes aandacht blijf je verbonden.

1 Dagelijkse aanraking: een kus, handen vasthouden, een knuffel, even kriebelen… mensen hebben fysiek contact nodig. Het is een van onze basisbehoeften. Het maakt niet uit hoe je aanraakt, als het maar minstens 30 seconden is.
2 Blijf nieuwsgierig: vervang de standaardvraag ‘Hoe was je dag, schat?’door een unieke, tot nadenken stemmende vraag die aanzet tot een écht gesprek. Door oprechte interesse te tonen, laat je je partner zien dat je om hem geeft en verbeter je waar het in een relatie om gaat: jullie levens delen.
3 Slaap naakt: uit recent onderzoek is gebleken dat stellen die naakt slapen, tevredener zijn over hun seksleven. Blijkbaar maakt een pyjamaatje een groot verschil.
4 Herleef een herinnering: als je je steeds minder verbonden voelt, is het belangrijk om te bedenken hoe jullie ooit bij elkaar kwamen. Deel af en toe een herinnering uit de tijd dat jullie verkering hadden. Of een grappig verhaal, een mooi moment of foto’s van toen.
5 Maak nieuwe herinneringen: verveling en de voorspelbare routine kunnen het leven uit een relatie zuigen. Blijf daarom nieuwe dingen doen, samen of alleen. Dat hoeven geen grote dingen te zijn: samen voor het slapen gaan even buiten naar de sterren staren is al mooi.
6 Plan een date: het prettig vinden om samen te zijn, moet prioriteit blijven.
7 Luister en check: omdat je je partner al lang en goed kent, ga je ervan uit dat je precies weet wat ie bedoelt of zegt. Killing. Blijf vragen stellen en checken of je hem goed begrijpt.
8 Lach samen: ook als er spanning is. Juist dan; het geeft lucht. Bedenk wat jou en je partner aan het lachen maakt. Ah, en lach om zijn of haar grappen.
9 Uit je liefde: stellen met succesvolle relaties zijn lief en vriendelijk voor elkaar. Ze zeggen lieve woordjes en doen aardige dingen voor elkaar.
10 Flirt: draag iets bijzonders of gedraag je alsof je op jullie eerste date gaat. Zo voelt je lief zich gewild en speciaal.
11 Begin een nieuw ritueel: bijvoorbeeld maandag-massagedag, en dat kan prima een kleine nek/schouder/voetmassage zijn, of zondag-sterrenkijkendag. Kleine rituelen die je deelt, voor meer verbinding.
12 Zet alles uit: telefoon, tv, laptop, alles mag uit. En dan lieve woordjes zeggen en aardige dingen doen.

Bron: Finding Cloud9

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!