God, wat zie die vrouw er toch goed uit. 48 jaar is ze en vorige maand bracht ze haar eigen make-uplijn uit. Maar haar schoonheid haalt ze uit andere dingen.

Je kunt over Jennifer Lopez zeggen wat je wilt, maar dat ze een bewonderenswaardige persoonlijkheid is, staat buiten kijf. De zangeres/actrice is inmiddels 48, maar knalt nog op een podium alsof ze achttien is.

More content below the advertising

Daarmee is dat tiptop lijf meteen verklaard; als je tijdens je optredens nog danst als een dolle, móet je wel blijven trainen en blijf je ook in shape.

Met geliefde Alex Rodriguez (en dat lijf!) op het MET Ball.

Beautylijn

Eind april kwam haar eigen uitgebreide, maar betaalbare, beautylijn uit. In samenwerking met Inglot, iets wat ze altijd al wilde. Die lijn bestaat uit bronzers, lipsticks, oogschaduw en nagellak, allemaal in de tinten die ze zelf ook gebruikt om er zo fabuleus uit te zien.

Maar haar ware schoonheid haalt ze uit andere zaken, deelde ze eens.

J-Lo's beautytips

Slaap voldoende. “Het liefst pak ik negen of tien uur slaap, maar acht uur is wel het minimum. Mind, soul, body en spirit moeten in balans zijn. Ik geloof ook in meditatie. Als je gelukkig bent en liefde voelt, straal je schoonheid uit.”

Wees vriendelijk. “Ze zeggen: tot je 25e, 30e heb je het gezicht dat God je gaf, daarna krijg je het gezicht dat je verdient. Dat kan maar beter nice zijn.”

Zorg goed voor jezelf. “Ik ben geen drinker en heb nooit gerookt. Hoe je je vanbinnen voelt, en wie je bent, straalt uit naar buiten.”

Blijf uit de zon. “Ik heb altijd gewerkt met bronzers en selftanners. Mijn nummer 1-tip is om uit de zon te blijven. Dat heeft mijn huid zeker goed gedaan.”

Beeld: Getty Images, Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.

 

Hij is terug van weggeweest: de pony. Beauty-expert Carmen Zomers vertelt aan Nouveau hoe je hem draagt.

Zacht en vrouwelijk is volgens Carmen dit jaar dé haarlook. “Het mag korter, zoals een lob of zelfs korte bob, maar dan niet in laagjes met strakke, harde lijnen, maar zachte contouren.

More content below the advertising

Ook de pony is terug in het modebeeld: van een vollere Brigitte Bardot-pony tot zogenoemde baby bangs: een heel kort geknipte pony.” Wij zien weer kans voor een Mireille Mathieu-revival.

‘Toetjeshaar’
Een andere look die je dit jaar veel gaat zien en die zeker ook – ver – na je veertigste nog prima kan is ‘toetjeshaar’, zo weet haarstylist Floor Kleyne. 

“Haarkleuren geïnspireerd op eten zijn een hit op Pinterest. In 2018 zagen we vooral gekke trends als water melon of peanut butter; de komende tijd zijn bruine en beige nuances van lekkernijen als brownies, fudge, pecan pie, pompoen en kaneel populair.

Voor een subtiele kleurupgrade is het bijvoorbeeld mooi om je hele haar subtiel te laten highlighten met allerlei verschillende tinten bruin. Dat kost weliswaar wat tijd, maar dan heb je wel een vakkundig meesterwerk op je hoofd.”

Benieuwd naar dé 10 beautytrends van nu? Lees ze in de nieuwste editie van Nouveau.

Bronnen: DPA en AFP 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Veel mensen zijn (of gaan) nog op wintersport. Heerlijk die kou in combinatie met zon. Je huid houdt er alleen niet zo van. Door de weersinvloeden wordt je gezicht vaak droog. 

Gelukkig zijn er tips om je droge huid te wapenen tegen winterse ongemakken.

More content below the advertising

Olie

Jorrit Ghijsels, opleidingsmanager bij Estée Lauder, deelt ze graag met ons. Geen huid is hetzelfde. Daarom is het belangrijk de juiste verzorgingsproducten te kiezen. Een droge huid heeft vet nodig, kies daarom voor producten met rijke crème- of olieachtige texturen. Maar gebruik geen olie, want daar wordt je huid juist droger van.

Water

Verder helpt hydrateren heel erg. Het klinkt simpel, maar veel water drinken doet wonderen voor een droge huid. Probeer elke dag minimaal 1,5 liter water te drinken.

Cleanser

Kies ook de juiste cleanser, juist in de winter. Je huid kan trekkerig aanvoelen, vooral een cleanser die behoorlijk schuimt of veel zeep bevat laat de huid uitdrogen. Gebruik er daarom eentje op basis van olie. Vermijd verder producten op basis van alcohol, dit haal namelijk het vocht uit de huid. Vermijd dit daarom zoveel mogelijk. 

Bron: Feeling Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in