Dit warme weer is fantastisch, maar de hele dag fris blijven ruiken, vraagt om meer dan één spraytje. Om zes, om precies te zijn.

Sprits je ‘s morgens je favoriete geur op deze zes locaties op je lichaam, dan ruik je de hele dag door lekker, zonder 's middags bij te spuiten. En ja, daar zitten een aantal verrassende spots bij…

1 Door je haar

Sommigen vinden juíst het haar een betere plek dan de huid. Wellicht door de beweging die het haar maakt en daarmee de geur de hele dag door verspreidt. Spray liever niet direct op je haar (alcohol droogt het uit), maar spray in de lucht en loop onder de wolk door. Of spray op je borstel voordat je daarmee door je haren gaat.

2 Achter je oren

Net als bij de polsen zitten de aderen hier dicht op de huid. Het zijn warme plekken die de geur zullen versterken.

3 Verrassend: op je rug

Doe eerst je top/shirt aan, trek nu je kraagje naar achteren en spray zo naar binnen langs je rug. Twee keer, als het een heel lichte geur is. Door je bewegingen verspreidt de geur zich steeds lichtjes zonder erg in your face (of andermans face) te zijn.

4 Binnenkant ellebogen

Hetzelfde effect als de polsen, maar iets meer verstopt voor subtiliteit. De geur komt trouwens beter tot z’n recht als de huid waarop je spritst, goed gehydrateerd is.

5 Verrassend 2: binnenkant knieën

Hier werkt het weer hetzelfde als bij de ellebogen. Het onderlijf komt eigenlijk nooit aan bod. Maar warmte stijgt, en omdat de onze knieën zomers niet of luchtig omhuld zijn, stijgt de geur subtiel langs je lijf.

6 Verrassend 3: je navel

Waarom? Omdat Liv Tyler ooit zei dat ze dat deed. En als een Hollywood-actrice het zegt…

 

Bron: MarieClaire Beeld: iStock

 

Wie wil er nu niet elke dag stralend voor de dag komen? Oftewel die perfecte glow op je gezicht. We zitten nog maar aan het begin van het jaar 2019, maar er wordt al gesproken over dé trend van het jaar: de yoga-skin.

Dat is een bepaalde techniek die je huid een mooie, gezonde gloed geeft.

Helemaal echt

Make-upartieste van de sterren Sara Hill (onder meer Grace Jones en model Rosie Huntington-Whiteley) legt uit wat de yoga-skin precies inhoudt. “Yoga-huid is een look die echt aanvoelt."

Puur natuur

Eerdere trends draaiden vooral rond het creëren van een perfecte, vlekkeloze huidskleur. Sara: "Dat ziet er al snel niet meer natuurlijk uit. Een yoga-huid gaat daarentegen over het creëren van een heerlijke, frisse en sappige huid die er heel natuurlijk uitziet. Maar dan wel met dat tikkeltje extra. Stralend van gezondheid, zeg maar.”

Stappenplan

Sara legt uit hoe je het beste die yoga-huid krijgt. Breng allereerst je normale skincare aan op je gezicht, en geef deze op z’n minst vijf minuten om volledig in de huid te dringen. Breng daarna de primer aan. Maak vervolgens een mengeling van je eigen favoriete producten. 

Gebruik van de volgende verhoudingen:  60 à 70 procent foundation, 15 procent gezichtsolie, 10 procent vloeibare highlighter en optioneel 5 procent glow drops. Breng de mix vervolgens aan en duw het zachtjes in de huid. Et voilà: een stralende huid.

Bron: Het Laatste Nieuws  Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Penélope Cruz is het kersverse gezicht van het Franse modehuis Chanel. Niet zo gek ook, want de 44-jarige Oscar-winnares heeft een betoverende schoonheid.

Kwestie van goede (Spaanse) genen uiteraard, maar de actrice heeft ook zo haar foefjes om fris en fruitig voor de dag te komen.

Een getal

Overigens wil de actrice nooit vragen beantwoorden over ouder worden. Niet omdat ze er bang voor is, maar gewoon omdat ze het er niet vindt toe doen. Volgens haar is het maar een getal. Penélope: "Ik snap niet dat vrouwen anno nu nog steeds hier mee bezig zijn."

In shape

Uiteraard wil ze wel fit blijven. De moeder van twee ziet er geweldig uit. Wat ze doet? Penélope zweert bij bikramyoga. "Ik ben er verslaafd aan. Ik zweet anderhalf uur lang tijdens de les. Het heeft mijn lichaam echt veranderd. Ik heb meer energie dan ooit tevoren."

Heel veel water

Dat ze meer energie heeft komt niet alleen door de yoga, maar daar zorgt de voeding ook voor een groot gedeelte voor. Ze eet ze geen gluten, maar wel heel veel eiwitten. Verder groenten, fruit en liters water.

Geen wijn

Alcohol, melk en suiker zijn volgens haar grote boosdoeners. Deze producten komen er daarom niet in. "Zeker nu ik kinderen heb probeer ik zo gezond mogelijk te leven. Ik drink geen alcohol en ik ben al jaren geleden gestopt met roken"

Bron: Hello Magazine Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in