Dit warme weer is fantastisch, maar de hele dag fris blijven ruiken, vraagt om meer dan één spraytje. Om zes, om precies te zijn.

Sprits je ‘s morgens je favoriete geur op deze zes locaties op je lichaam, dan ruik je de hele dag door lekker, zonder 's middags bij te spuiten. En ja, daar zitten een aantal verrassende spots bij…

1 Door je haar

Sommigen vinden juíst het haar een betere plek dan de huid. Wellicht door de beweging die het haar maakt en daarmee de geur de hele dag door verspreidt. Spray liever niet direct op je haar (alcohol droogt het uit), maar spray in de lucht en loop onder de wolk door. Of spray op je borstel voordat je daarmee door je haren gaat.

2 Achter je oren

Net als bij de polsen zitten de aderen hier dicht op de huid. Het zijn warme plekken die de geur zullen versterken.

3 Verrassend: op je rug

Doe eerst je top/shirt aan, trek nu je kraagje naar achteren en spray zo naar binnen langs je rug. Twee keer, als het een heel lichte geur is. Door je bewegingen verspreidt de geur zich steeds lichtjes zonder erg in your face (of andermans face) te zijn.

4 Binnenkant ellebogen

Hetzelfde effect als de polsen, maar iets meer verstopt voor subtiliteit. De geur komt trouwens beter tot z’n recht als de huid waarop je spritst, goed gehydrateerd is.

5 Verrassend 2: binnenkant knieën

Hier werkt het weer hetzelfde als bij de ellebogen. Het onderlijf komt eigenlijk nooit aan bod. Maar warmte stijgt, en omdat de onze knieën zomers niet of luchtig omhuld zijn, stijgt de geur subtiel langs je lijf.

6 Verrassend 3: je navel

Waarom? Omdat Liv Tyler ooit zei dat ze dat deed. En als een Hollywood-actrice het zegt…

 

Bron: MarieClaire Beeld: iStock

 

Maak je vakantielook compleet met beachwaves in je haar. Make-up artist Carmen Zomers legt je in een snelle video uit, hoe je dat doet.

Beauty by Carmen:

Meer beautyvideo's van Carmen bekijken? Dat kan op Margriet.nl

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Help je huid een handje herstellen van al die UV-stralen en luchtvervuiling die zorgt voor die vermaledijde lijntjes in je gezicht. Met deze 4 boosters zorg je voor optimale huidverzorging. 

1. Voortaan elke nacht nachtcrème gebruiken

Het liefst een met krachtige werkstoffen, zoals retinol. Medik8 heeft een derivaat ontwikkeld, retinaldehyde, dat nog sneller en sterker schijnt te werken.

Chrystal Retinal, als kuur voor extra versteviging, meer volume en minder lijntjes (vanaf € 79,95).

2. Anti-pollution skincare

Zeker als je in de stad woont. Luchtvervuiling is immers net zo’n boosdoener voor veroudering als uv-straling. Chanel heeft de D-Pollution Essentiel-spray, die je elk moment als extra buffer op je gezicht kunt verstuiven

(€ 57,-, exclusief via www.chanel.com).

3. Dagelijkse oogverzorging

Als je merkt dat je steeds meer concealer moet gebruiken om donkere kringen te verdoezelen, is het tijd voor een meer voedende oogcrème.

Ultimate Eye Cream van Olaz heeft een ontzwellende én kleurcorrigerende werking (€ 24,99).

4. Extra versteviging

Tegen je veertigste kunnen de eerste tekenen van verslapping optreden, bijvoorbeeld rond neus en mond.

Estée Lauder heeft voor die zones een serum ontwikkeld met het krachtige acetyl-hexapeptide-8: Perfectionist Pro Rapid Firm + Lift Treatment (€ 90,-).

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in