Drinken door een rietje is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, want dat zou beter zijn voor je tanden. Klopt niets van, zeggen deskundigen nu. En het heeft nog meer nadelen...

Rietjes zijn allang niet meer voor kinderen. Wij groten drinken hippe drankjes met een rietje uit een jar. Dat staat leuk zo leuk en elegant. Bovendien: als je drankje voorbij de tanden de mond binnenkomt, zullen die niet met suiker in aanraking komen of verkleuren. Toch? Een fabel, beweren deskundigen. En er zijn nog meer nadelige gevolgen waar we echt niet op zitten te wachten.

1 Een rietje kan juíst voor gaatjes zorgen

Omdat je het rietje meestal op dezelfde manier in je mond hebt, komen er altijd sipjes vloeistof op dezelfde plek/tand terecht, bijvoorbeeld twee kiezen rechts achter. Die krijgen dus juíst een overdosis aan suiker of zuur over zich heen. Degenen die piepkleine slokjes aan het uiteinde van hun rietje nemen, belasten zo juist hun voortanden. Vooral bij zoete en zure dranken is het dus zaak om het rietje zo ver mogelijk achterin de mond te leggen, om de schade nog enigszins te beperken.

2 Pas op voor het rokersmondje!

Elke keer als je aan een rietje zuigt, tuit je je lippen, net als rokers aan hun sigaret doen. Gevolg van deze herhaalde oefening zijn rimpeltjes rond de lippen, die alleen maar erger worden naarmate we ouder worden. Een rimpelmondje dus. En echt, dat staat niemand goed.

3 Het voorkomt geen tandverkleuring

De fanatiekelingen die zelfs hun koffie of rode wijn door een rietje slurpen, weten zeker dat hun tanden zo niet zullen verkleuren. Reality check: dat ligt toch anders. Probeer je tanden maar eens helemaal ‘droog’ te houden na een sipje. Dat lukt niet; je zult altijd vloeistof op je tanden voelen. Zelfs als de drank achter je voortanden je mond binnenkomt, dan zullen de tanden verder in je mond alsnog aangeraakt worden. Of je moet je rietje achterop je tong leggen zodat de vloeistof meteen in je keel verdwijnt. Maar dat is niet te doen. Bovendien helpt je tong ook een handje mee; die komt immers constant n aanraking met je tanden. Alles wat je proeft (via je tong), komt dus ook op je tanden terecht.

4 Het geeft een opgeblazen gevoel

Bij elke slok door een rietje krijg je ook wat lucht binnen dat zich al in het rietje bevond. Dat kan een opgeblazen gevoel geven met de nodige krampen tot gevolg. En – niet iets waar je op een gezellig avondje op zit te wachten – winderigheid en boeren.

 

 

Bron: Daily Mail Beeld: iStock

 

Je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) veranderen of verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden). Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken.

Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. In vijf delen laten we je zien hoe je er binnen 10 minuten 10 jaar jonger uitziet.

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet.

Deel 2: Weergaloze wenkbrauwen 

Iedere make-upexpert weet: wenkbrauwen maken de vrouw. Zowel de vorm als kleur kunnen enorm bepalend zijn voor je algehele uitstraling.

Als ze in de loop der jaren verdunnen, kun je ze aanvankelijk bijtekenen met een potlood of ‘de gaten’ opvullen met poeder.

Een brow gel is meer geschikt om een rommelig rijtje netjes te strijken, niet zozeer om op te vullen.

Maak ze in elk geval nooit te donker, dat versterkt een harde uitstraling: hooguit één tintje dieper dan je haarkleur.

Blijven er steeds minder haartjes over? Je kunt kiezen voor (semi-)permanente make-up, zoals de professionele technieken als micro-blading of 3D hairstrokes.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Beeld: iStock

 

‘t Is altijd even een werkje, je make-upkwasten schoonmaken. Nu blijkt het zó eenvoudig te kunnen, makkelijker dan dit wordt het niet.

Wie make-upkwasten gebruikt, weet: ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Maar het is gedoe. Sopje hier, badje daar, druppeltje zus, voorzichtig deppen… Echter, deze manier – aangedragen door een vrouw op Mail Online – is zo eenvoudig, dat haar tip meteen viral ging onder beautyfans.

Wasmachine

‘Mensen zullen geschokt reageren, maar ik doe mijn kwasten in de wasmachine’, schreef ze. ‘Ik laat ze wel eerst even weken in een zeepoplossing, maar dan gaan ze in een dichtgeknoopte kussensloop de wasmachine in, op de meest delicate stand. Ze komen er smetteloos uit en er is er nog nooit een uit elkaar gevallen. En mocht dat wel gebeuren, dan is dat oké. Ik houd in ieder geval veel tijd over.’

Briljant idee, wij gaan het proberen. Jij?

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in