Drinken door een rietje is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, want dat zou beter zijn voor je tanden. Klopt niets van, zeggen deskundigen nu. En het heeft nog meer nadelen...

Rietjes zijn allang niet meer voor kinderen. Wij groten drinken hippe drankjes met een rietje uit een jar. Dat staat leuk zo leuk en elegant. Bovendien: als je drankje voorbij de tanden de mond binnenkomt, zullen die niet met suiker in aanraking komen of verkleuren. Toch? Een fabel, beweren deskundigen. En er zijn nog meer nadelige gevolgen waar we echt niet op zitten te wachten.

1 Een rietje kan juíst voor gaatjes zorgen

Omdat je het rietje meestal op dezelfde manier in je mond hebt, komen er altijd sipjes vloeistof op dezelfde plek/tand terecht, bijvoorbeeld twee kiezen rechts achter. Die krijgen dus juíst een overdosis aan suiker of zuur over zich heen. Degenen die piepkleine slokjes aan het uiteinde van hun rietje nemen, belasten zo juist hun voortanden. Vooral bij zoete en zure dranken is het dus zaak om het rietje zo ver mogelijk achterin de mond te leggen, om de schade nog enigszins te beperken.

2 Pas op voor het rokersmondje!

Elke keer als je aan een rietje zuigt, tuit je je lippen, net als rokers aan hun sigaret doen. Gevolg van deze herhaalde oefening zijn rimpeltjes rond de lippen, die alleen maar erger worden naarmate we ouder worden. Een rimpelmondje dus. En echt, dat staat niemand goed.

3 Het voorkomt geen tandverkleuring

De fanatiekelingen die zelfs hun koffie of rode wijn door een rietje slurpen, weten zeker dat hun tanden zo niet zullen verkleuren. Reality check: dat ligt toch anders. Probeer je tanden maar eens helemaal ‘droog’ te houden na een sipje. Dat lukt niet; je zult altijd vloeistof op je tanden voelen. Zelfs als de drank achter je voortanden je mond binnenkomt, dan zullen de tanden verder in je mond alsnog aangeraakt worden. Of je moet je rietje achterop je tong leggen zodat de vloeistof meteen in je keel verdwijnt. Maar dat is niet te doen. Bovendien helpt je tong ook een handje mee; die komt immers constant n aanraking met je tanden. Alles wat je proeft (via je tong), komt dus ook op je tanden terecht.

4 Het geeft een opgeblazen gevoel

Bij elke slok door een rietje krijg je ook wat lucht binnen dat zich al in het rietje bevond. Dat kan een opgeblazen gevoel geven met de nodige krampen tot gevolg. En – niet iets waar je op een gezellig avondje op zit te wachten – winderigheid en boeren.

 

 

Bron: Daily Mail Beeld: iStock

 

Voormalig model en moeder van topmodellen Bella en Gigi, Yolanda Hadid, is helemaal klaar met botox en fillers. Ze gaat weer voor puur natuur en geef haar eens ongelijk. Ze ziet er prachtig uit.

'Ik dacht dat ik al die onzin nodig had om te voldoen aan het perfecte beeld van de samenleving, zodat ik zou worden gezien als een mooie vrouw. We moeten leren accepteren dat we uniek zijn', schrijft ze op Instagram. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️Fifty Five and smiling from the inside out.... Finally back to the original 1964. Living in a body free of breast implants, fillers, botox, exstensions and all the bullshit I thought I needed in order to keep up with what society conditioned me to believe what a sexy woman should look like until the toxicity of it all almost killed me.......... Your health is your wealth so please make educated decisions, research the partial information you’re given by our broken system before putting anything foreign in your body. It took me many years of undoing some bad choices I made for myself before I finally found the freedom to sustainable internal beauty and acceptance of what is the best version of myself by nobody’s standards but my own.........................It’s on us to learn to love our selves and celebrate our unique, one of a kind beauty at all ages as we move through this journey called “life”. Beauty has no meaning without your health................... #ShamelessSelfie #55 #BeautyStartsFromWithin #AgeComesWithWisdom

Een bericht gedeeld door YOLANDA (@yolanda.hadid) op

Sporten

Een mooie vrouw die weer voor au naturel gaat dus. Uiteraard heeft ze goede genen, maar zorgt ze ook goed voor haar lichaam. Zo is ze veel buiten te vinden en houdt ze van sporten. 

Wonderdrankje

Haar favoriete bezigheden: joggen, paardrijden en hele stukken wandelen. Dat alles doet ze zo'n vijf keer per week. Daarnaast is ze dol op gezond eten (veel groenten, fruit en granen). Een tip van Yolanda: een glas lauw water met citroen met cayennepeper en ahornsiroop op een nuchtere maag.

Bron: PopSugar Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Wie wil er nu niet elke dag stralend voor de dag komen? Oftewel die perfecte glow op je gezicht. We zitten nog maar aan het begin van het jaar 2019, maar er wordt al gesproken over dé trend van het jaar: de yoga-skin.

Dat is een bepaalde techniek die je huid een mooie, gezonde gloed geeft.

Helemaal echt

Make-upartieste van de sterren Sara Hill (onder meer Grace Jones en model Rosie Huntington-Whiteley) legt uit wat de yoga-skin precies inhoudt. “Yoga-huid is een look die echt aanvoelt."

Puur natuur

Eerdere trends draaiden vooral rond het creëren van een perfecte, vlekkeloze huidskleur. Sara: "Dat ziet er al snel niet meer natuurlijk uit. Een yoga-huid gaat daarentegen over het creëren van een heerlijke, frisse en sappige huid die er heel natuurlijk uitziet. Maar dan wel met dat tikkeltje extra. Stralend van gezondheid, zeg maar.”

Stappenplan

Sara legt uit hoe je het beste die yoga-huid krijgt. Breng allereerst je normale skincare aan op je gezicht, en geef deze op z’n minst vijf minuten om volledig in de huid te dringen. Breng daarna de primer aan. Maak vervolgens een mengeling van je eigen favoriete producten. 

Gebruik van de volgende verhoudingen:  60 à 70 procent foundation, 15 procent gezichtsolie, 10 procent vloeibare highlighter en optioneel 5 procent glow drops. Breng de mix vervolgens aan en duw het zachtjes in de huid. Et voilà: een stralende huid.

Bron: Het Laatste Nieuws  Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in