Ken je de Dutch Mountain Trail al?

Ken je de Dutch Mountain Trail al?

Je kunt nu 101 km hellingtrekken en afdalen in Nederland en omstreken.

Toegegeven, qua bergen is het behelpen in Nederland: met de 322 meter van de Vaalserberg zit je meteen aan de top. Toch kun je in eigen land van een pittige bergwandeling genieten, dankzij de Dutch Mountain Trail.

Ken je de Dutch Mountain Trail al?

(c) Visit Zuid-Limburg

Het is weliswaar niet de langste, maar wel de zwaarste wandeling van Nederland, die kan concurreren met een serieuze tocht in de echte bergen.

Het betreft een ruige wandeltocht van 101 km lang die Seven Summits (toppen) met elkaar verbindt. De route bestaat uit 4 deeltrajecten en je krijgt maar liefst 7 pittige beklimmingen voorgeschoteld. 

Van Kerkrade naar Maastricht

De Dutch Mountain Trail loopt van station Eygelshoven (Kerkrade) naar station Maastricht over een route waar het betere berggevoel nooit ver weg is.

Snelstromende beken, steile weides, rotswanden en natuurlijk spectaculaire vergezichten: het is weer eens wat anders dan een stukje hellend vlak in de polder. Qua buitenland: je doet op een van de trajecten ook de Duitse Schneeberg (257 m) aan.  

  • Goed om te weten: deze route is niet bewegwijzerd.
  • Er is wel een speciaal boekje voor te verkrijgen via de Visit Zuid-Limburg Shops en Servicepunten.
  • In de wintermaanden is het voetveer bij Eijsden uit de vaart en is de laatste etappe enkel met een omweg via België te lopen.

De Dutch Mountain Trail is genomineerd om ‘Wandelroute van het jaar 2022’ te worden. In 2021 was de wandelroute van het jaar ‘Lange Afstandswandeling RivierPark Maasvallei’, ook een route in Zuid-Limburg.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in