Daphne Deckers: 'Wandelen is magisch'

Daphne Deckers: 'Wandelen is magisch'

Rare tijden, en daar heeft iedereen zo zijn eigen aanpak voor. Daphne Deckers deelt wat zij doet nu ze thuiszit.

Daphne: "In de eerste jaren dat Richard en ik samen waren, werd ik er dol van dat hij maar één antwoord leek te hebben op alle soorten problemen. Heb je last van jetlag? Moet je even lekker gaan sporten. Voel je je niet zo goed? Ga een stuk rennen, daar knap je van op. Zit je vast met je roman? Een half uurtje op de crosstrainer laat je creatieve sappen weer stromen.

Pijn aan je nek, hersenmist, vierkante reet van het zitten? Dáár is de gym. Gek werd ik ervan. En weet je waarom? Omdat hij gelijk had. Toen mijn vader overleed, wist ik niet wat ik met mezelf aan moest. Lezen hielp. Ik las veel van Elizabeth Strout, zoals Olive Kitteridge en Ik heet Lucy Barton. Maar ik wilde méér, ik wilde een reset in mijn hoofd. Toen ben ik gaan wandelen.

Stevig doorstappen, in weer en wind. Wandelen doet iets magisch met je humeur én met je stijve gewrichten. Nu met de corona-crisis sta ik veel op de crosstrainer. Dat is een fijne, niet-belastende beweging. Als je eenmaal in het ritme zit, is het bijna meditatief. Ik denk dan helemaal nergens meer aan. Of ik kijk tv. Hele series heb ik op de crosstrainer gekeken. Maar nu wil ik vooral feelgood tv, zoals Dancing with the Birds op Netflix.

Sinds ik met gewichten ben gaan trainen, heb ik het gevoel dat ik meer kan dragen. Het maakt me niet alleen lichamelijk sterk, maar zeker ook mentaal. Een mens is niet gemaakt om te zitten – ook niet om bij de pakken neer te zitten. Sta op en loop!”

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!