Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Deze sterrenbeelden zetten hun relatie na een break-up om in vriendschap

Zij geloven niet in het spreekwoord 'uit het oog, uit het hart'

ex

Denk je dat het onmogelijk is om vrienden te zijn met een ex? Think again! Déze sterrenbeelden zijn ware meesters zijn in het omtoveren van een einde naar een nieuw begin. Zij hebben bepaalde eigenschappen die ervoor zorgen dat ze na een break-up moeiteloos overschakelen naar een warme vriendschap met hun ex. Staat jouw sterrenbeeld er tussen?

Boogschutter

Boogschutters doen hun break-ups vaak af als een luchtige gebeurtenis en ze proberen er vooral de positieve kant van in te zien. Dit maakt het erg lastig om boos te blijven op een Boogschutter. Door hun spontaniteit hebben ze weinig moeite met het uitmaken van een relatie, ze leven letterlijk volgens het motto: 'Go with the flow'.

Zich loskoppelen van hun ex en doorgaan met hun leven is een eitje voor de Boogschutter. En eerlijk is eerlijk, daardoor hebben ze vaak niet hele diepgaande, serieuze relaties. Maar deze relaxte instelling maakt het voor Boogschutters wél super makkelijk om van lovers naar besties te gaan.

Waterman

Ook de Waterman vindt het vanzelfsprekend om bevriend te blijven met een ex. Dit sterrenbeeld plakt sowieso bijna nooit een label op hun relaties, dus soms kun je eigenlijk amper spreken van een 'ex'. Wat de persoon in kwestie ook van de Waterman is, voor hem of haar is het een eitje om te switchen tussen liefde en vriendschap. Ze gaan het liefst uit met mensen die ze al kennen, dus de lijn tussen deze twee begrippen is altijd al vaag geweest.

Daarnaast houdt de Waterman graag in contact met iedereen die ze tegenkomen in hun leven. Dus ook met exen. Ze zullen je af en toe een appje sturen om te checken hoe het met je gaat en voor feestjes kun je nog steeds gewoon een uitnodiging verwachten. De Waterman verzamelt overigens graag een grote groep vriendin om zich heen, dus de kans is groot dat jij niet de enige ex bent in dat gezelschap...

Maagd

De Maagd is het type dat graag in contact blijft met alle mensen die ooit een (mini) rolletje hebben gespeeld in hun leven, inclusief hun exen. Maar verwacht vooral geen vriendschap waarbij jullie elkaar elke dag zien. Ze sturen gewoon af en toe een appje om te checken hoe het gaat, of delen een grappige TikTok die hen toevallig aan jou doet denken.

Maagden zijn namelijk hele praktische mensen. In relaties betekent dit dat ze precies weten wanneer het tijd is om de stekker eruit te trekken. Ze zullen niet zomaar een relatie beëindigen, maar ze blijven ook niet hangen in iets wat niet meer werkt. De Maagd is erg nuchter en down-to-earth en ziet dan ook niet in waarom je geen vrienden zou kunnen blijven met een ex.

Lifestyle
  • Ze
  • Adobe Stock