Wow! Máxima en Mabel bij Red Ribbon Concert

Wow! Máxima en Mabel bij Red Ribbon Concert

Een avond vol spetterende optredens voor een heel goed doel: voor het Red Ribbon Concert in Afas Live togen Máxima en Willem-Alexander samen met schoonzus Mabel, aan de vooravond van Máxima's verjaardag, graag naar Amsterdam.

Het concert van gisteravond (woensdag) vroeg aandacht voor internationale aidsbestrijding. Het optreden werd georganiseerd door samenwerkende organisaties voor AIDS2018 en vond daarom plaats in de week van Aids Memorial Day. En op de avond voor Máxima's 47e verjaardag. Een prima pre-birthday date, dachten wij zo.

Wow! Máxima en Mabel bij Red Ribbon Concert

Zo dacht de koningin er zelf zo te zien ook over. Oké, een rode outfit bij het Red Ribbon Concert is een inkoppertje, maar dit prachtige vlammende Valentino-jumpsuit bewaart ze echt voor speciale gelegenheden. Een traktatie voor haarzelf, Willem-Alexander, en voor ons.

Wow! Máxima en Mabel bij Red Ribbon Concert

Voorafgaand aan het concert bezocht het paar begeleid door Mabel een pop-up expo over mensen van over de hele wereld die leven met hiv. Deze mobiele tentoonstelling reist de komende maanden door het land. Het concert en de expositie zijn de opmaat naar de internationale aidsconferentie AIDS2018, die deze zomer in Amsterdam plaatsvindt. Bij de conferentie komen 20.000 mensen samen, waaronder mensen die leven met hiv, aids-activisten, internationale topwetenschappers en artsen. 

Tijdens het concert traden onder meer Ellen ten Damme, Jim van der Zee en het Ricciotti-ensemble op.

Wow! Máxima en Mabel bij Red Ribbon Concert

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in