Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Tiara's en champagne: zo ging het er tijdens het staatsbanket aan toe

Zie Amalia stralen!

staatsbanket

Diamanten en een gloednieuwe dromerige jurk. Glamour bij het Koninklijk Paleis! Koningin Máxima, prinses Amalia, prinses Beatrix, prinses Margriet en koningin Letizia schitterden gisteren tijdens het staatsbanket.

Glitter en glamour

Gisteren heetten koning Willem-Alexander en koningin Máxima de Spaanse koningin Letizia en koning Felipe officieel welkom op de Dam in Amsterdam. Alle ogen waren natuurlijk gericht op de koninginnen en hun outfits. Op de eerste dag van het staatsbezoek was het Diplomatic Dressing all the way. Tijdens het staatsbanket kwamen de glamoureuze outfits uit de kast. En daarvoor zou Máxima toch zeker wel willen uitpakken?

Voor het staatsbanket was het ieder voor zich: HM verscheen een schitterende Jan Taminiau met een van de grotere Diademen van Oranje: de huisdiamanten parure, mét de Stuart-diamant dit keer. Letizia droeg een kobaltblauwe jurk van The 2nd Skin Co, een label in Madrid en droeg de Cartier Loop Tiara. Qua sprookjesfactor both Queens delivered!

NL Beeld / Patrick van Emst
NL Beeld / Patrick van Emst

Er werd geproost met champagne...

NL Beeld / Patrick van Emst

... Maar er werd ook tijd vrij gemaakt voor enkele formaliteiten. Zo bedankte WA de Spaanse koning dat Amalia een jaar lang in Madrid kon wonen en studeren. Hij sprak van “een ontroerend bewijs van vriendschap in een moeilijke tijd”.

“Een bezoek aan Spanje voelt altijd als een warme omhelzing. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze oudste dochter”, zei hij in zijn speech. “Vorig jaar moest ze door omstandigheden in Madrid wonen. Van daaruit kon ze haar studie aan de Universiteit van Amsterdam voortzetten. Dit werd mogelijk gemaakt door de welwillende inzet van veel van uw landgenoten en uzelf. (...) Ik wil jullie en alle anderen die hebben geholpen om dit te regelen heel hartelijk bedanken.”

NL Beeld / Patrick van Emst

Een stralende Amalia

Uiteraard waren alle ogen gericht op kroonprinses Amalia, die voor het eerst een vorkje mee prikte tijdens een staatsbanket. De prinses huppelde van de collegebanken zo het Koninklijk Paleis in om zich te laten klaarstomen voor het banket. Voor haar allereerste staatsbanket werd de Pauwenstaart parure uit de kast getoverd.

NL Beeld / Patrick van Emst

Ook prinses Beatrix (met de diamanten bandeau) en prinses Margriet (met de Korenaar) waren aanwezig bij het banket.

NL Beeld / Patrick van Emst

En zien we daar nou Ronald Koeman, Rafael van de Vaart en Estavana Polman?

Wat een gezelligheid!

Royalty
  • Libelle
  • NL Beeld / Patrick van Emst