Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Charles grapt over Hello Kitty tegen Japanse keizer

De koning had tijdens het staatsbanket duidelijk de koninklijke lolbroek aan.

charles

De Japanse keizer en zijn vrouw zijn momenteel in het Verenigd Koninkrijk voor een officieel staatsbezoek aan het Britse koningshuis. Aan Charles de eer om hen te vermaken, en dat deed de koning onder meer met een speech over... Hello Kitty.

Glamour en humor

Het bezoek van keizer Naruhito en keizerin Masako aan het Britse hof werd dinsdagavond traditiegetrouw afgesloten met een staatsbanket. Dat ging natuurlijk gepaard met de nodige formaliteiten, glamour én speeches. En Charles had met zijn toespraak de lachers op zijn hand.

NL Beeld

Pokémon

In zijn speech refereerde Charles aan de keer dat hij in 1984 samen ging vissen met keizer Naruhito. Daarbij kon hij het niet laten om iets over Pokémon te zeggen. "Het spijt me alleen te moeten melden dat ik niet meer geluk heb gehad met recentere pogingen om te vissen", zei de koning. "De Pokémon-uitdrukking 'Gotta catch 'em all' klinkt misschien bij mijn kleinkinderen bekend in de oren, maar voor mij is het misschien te ambitieus", aldus een grappende Charles.

Hello Kitty

Charles had dinsdagavond duidelijk de koninklijke lolbroek aan, want ook de Japanse cartoonheldin Hello Kitty werd aangehaald in zijn speech. "Het was me een genoegen om de Britse verhalen achter bepaalde Japanse culturele iconen te leren kennen", begon de koning. "Misschien staat u mij toe om één specifiek persoon te noemen die dit jaar 50 wordt, opgegroeid in een buitenwijk van Londen met haar tweelingzus, een selfmade ondernemer die miljarden dollars waard is, en bovendien een Unicef-kinderambassadeur. Dus ik kan alleen maar een heel gelukkige verjaardag wensen aan... Hello Kitty!"

Grote afwezige

Prinses Anne zou eigenlijk ook bij het staatsbanket aanwezig zijn. Zij ligt na een incident op haar landgoed afgelopen zondag echter nog altijd in het ziekenhuis, en moest de glamoureuze avond dus helaas aan zich voorbij laten gaan. Jammer, de Princess Royal had vast smakelijk kunnen lachen om de grappen van haar broer.

Royalty
  • RTL Boulevard
  • NL Beeld