Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dít cadeau kreeg Amalia van de Spaanse koning Felipe in aanloop naar het staatsbanket

Daar zal moederlief ongetwijfeld jaloers op zijn!

amalia felipe

Menig royal liefhebber kijkt al weken uit naar het grote staatsbanket dat volgende week plaatsvindt. Niemand minder dan de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia zullen dan met onze eigen Oranjes dineren. Ook kroonprinses Amalia is erbij. En nog voordat het staatsbezoek is begonnen, heeft Amalia al een bijzonder cadeau van koning Felipe in the pocket.

Officieel bezoek

Op 17 en 18 april beleven koning Willem-Alexander en koningin Máxima een leuke primeur. Collega-vorsten koning Felipe en koningin Letizia brengen dan voor het eerst een officieel staatsbezoek aan Nederland. Bij een aantal onderdelen zal ook Amalia verschijning maken, en in aanloop naar het bezoek heeft koning Felipe de kroonprinses alvast een bijzonder cadeau geschonken.

Het is niet de eerste keer dat Amalia haar cadeauschenker ontmoet. Zo liep ze in 2022 arm in arm met de Spaanse koning tijdens het galadiner ter ere van de 18e verjaardag van prinses Ingrid Alexandra.

Amalia met Koning Felipe tijdens het Galadiner Prinses Ingrid Alexandra voor haar 18e verjaardag in Oslo | NL Beeld / Brunopress productie

Maar wat geeft een koning aan een buitenlandse kroonprinses? Wij zouden gokken op een peperdure fles champagne of een exclusief paar oorhangers, maar het blijkt iets heel anders te zijn. Felipe heeft Amalia een belangrijke onderscheiding toegekend: het Grootkruis in de Orde van Isabella de Katholieke. Het is een onderscheiding waarmee de Spaanse koning 'koninklijke waardering' uitdrukt. Geen verkeerd presentje dus, voor onze Amaal.

De kans is groot dat Amalia de onderscheiding woensdagvond tijdens het staatsbanket in Amsterdam zal dragen. Het zal de prinses ongetwijfeld fantastisch staan!

Outfits

Wat voor activiteiten er verder voor de twee koningsparen zijn gepland, is nog niet bekend. Maar goed: wat hunne hoogheden ook gaan doen, wij staan natuurlijk paraat om de outfits van Máx en Leti tot in den treure te analyseren. We maken ons alvast op voor een heuse fashion battle tussen de koninginnen!

Royalty
  • Libelle, Beau Monde
  • Nl Beeld