Te leuk: de Oranjes sliepen voor Koningsdag bij Van der Valk

Te leuk: de Oranjes sliepen voor Koningsdag bij Van der Valk

Hoe heerlijk doe-maar-gewoon wil je het hebben?

Het was een van de meest ontwapenende momenten van Koningsdag: toen uitlekte dat het koninklijk gezin de nacht ervoor had doorgebracht in Van der Valk Maastricht, tegenover de Praxis. Ze kwamen er op dinsdagavond rond een uur of negen aan.

Geen Chateau Sint Gerlach of Chateau Neercanne, maar gewoon tukken onder de Toekan, om op tijd fris en fruitig over de Servaasbrug te kunnen gaan. De rest van de koninklijke familie moest vroeg op om per bus naar het zuiden te rijden, maar koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters waren daar dus al, met beveiliging en wat entourage, want die kapsels zaten natuurlijk niet voor niets professioneel leuk.  

Te leuk: de Oranjes sliepen voor Koningsdag bij Van der Valk

Afgaand op de achtergrond is deze foto op de loopbrug gemaakt

Het bleek al in 2020 – toen Koningsdag oorspronkelijk in Maastricht zou zijn – te zijn geregeld, dus nog voor de royal uitglijdertjes, zodat je zou kunnen zeggen dat ZM wel degelijk oog heeft voor de menselijke maat en hoe 'normale' Nederlanders leven. Naast directeur Frans Willem Cox waren er slechts 'twee, drie anderen' op de hoogte die dus twee jaar lang discreet zijn gebleven.

Te leuk: de Oranjes sliepen voor Koningsdag bij Van der Valk

Waar het gezelschap precies sliep is niet bekend, maar we gokken op de Maastricht Suite, met 219 euro de duurste kamer van het hotel, met een bad en een regendouche. Cox zegt in de Telegraaf verrast te zijn door de spontane en open houding van zijn bijzondere gasten:

'De koning was zeer belangstellend. Vroeg hoe we hier in Limburg de coronatijd hadden doorstaan'

"Ik heb dinsdagavond nog een drankje gedaan met de koning in onze brasserie. Hij was zeer belangstellend. Vroeg hoe we hier in Limburg de coronatijd hadden doorstaan. Hij maakte een erg ontspannen indruk, leek zich helemaal thuis te voelen. Van der Valk is er voor iedere Nederlander, dat gevoel straalde hij wel uit."

Roomservice zorgde voor het ontbijt...

...maar het gezelschap vertrok wel gewoon door de lobby en de voordeur naar buiten. 

Foto (c) RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in