Royal verloving: het interview

Royal verloving: het interview

Goed, ze zijn dus verloofd. Maar nu willen we natuurlijk al-les weten over dat aanzoek. Gelukkig deden Harry en Meghan vanavond een boekje open tijdens hun eerste gezamenlijke interview op de BBC.

Eerder deze maand stelde Harry de grote vraag, gewoon thuis in Londen na een zelfgemaakt diner. "Het was zo lief, heel naturel en natuurlijk heel romantisch", zei Meghan. "Hij ging op een knie." Moest ze nog nadenken over haar antwoord? Nee hoor. "Ik kon amper wachten tot hij zijn vraag gesteld had."

Blind dateDe twee sloegen in juli 2016 aan het daten na op blind date gestuurd te zijn door een gezamelijke vriendin. Na twee dates vroeg Harry haar mee naar Botswana, waar ze elkaar echt goed leerden kennen. Harry: "Ik werd ontzettend snel verliefd op haar - alles was perfect. Ineens was deze mooie vrouw deel van mijn leven."

Bekijk ook: De verlovingsfoto's (en ring)

Stil leventjeHelemaal wist Meghan niet waar ze aan begon, vertelde ze ook. "In de VS hebben we niet heel veel weet van de royal family. Ik had geen idee wat er bij onze relatie zou komen kijken. Het is een misvatting dat ik als actrice wel weet om te gaan met al die aandacht. Ik was nooit iemand die in de bladen stond, leefde een relatief stil leventje." Dat is nu wel voorbij, maar Meghan is helemaal klaar voor haar leven aan Harry's zijde, weet de prins zeker. "Ze zal ongelooflijk goed zijn in de taken die haar wachten. Ze kan goed omgaan met alles wat er nu op haar pad komt."

Royal verloving: het interview

Samen naar the queenDaar lijkt de rest van de familie ook van overtuigd. Meghan ontmoette ze allemaal, inclusief de queen. "Ik zag haar door de ogen van Harry", aldus Meghan. "Om die liefde die hij voor haar heeft als oma te zien, heeft me erg geholpen. Toen ik haar ontmoette, begreep ik echt wie ze was." Bijkomend voordeel voor Meghan... Elizabeths hondjes gaven haar ook direct hun oké. Harry: "De corgi's vonden je direct aardig!"

Het gemis van DianaNatuurlijk werd er ook stilgestaan bij de grote afwezige op deze dag: Diana. Harry ontwierp zelf een ring voor Meghan, waarvan de twee buitenste stenen diamanten waren uit Diana's collectie. Kate mag dan Diana's verlovingsring hebben gekregen, ook Meghan draagt een stukje van haar schoonmoeder dichtbij zich. "En dat is ook voor mij heel belangrijk", liet Meghan weten.

Diana had haar schoondochter geweldig gevonden, verzekerde Harry. "Die twee waren heel hecht geworden, ze was dolblij geweest voor me. En ze was de beste vrienden geworden met Meghan. Ik mis haar erg vandaag, maar door de ring is ze er toch bij. Ze staat vandaag elders voor ons te springen."

Royal verloving: het interview