Royal babynieuws in Roemenie

Royal babynieuws in Roemenie

Maria-Alexandra voegt zich bij haar populaire ouders.

In Roemenië was er zaterdagavond goed nieuws: het populaire 'prinselijk' paar Nicholas en Alina van Roemenië verwelkomde hun eerste kindje samen: dochter Maria-Alexandra.

Moeder en dochter maken het goed, liet de kleinzoon van de laatste Roemeense koning weten. Waarmee het wachten is begonnen op de eerste foto.

Royal babynieuws in Roemenie

Populair

De geboorte is in het Roemeense reden tot vreugde, want het koppel is razend populair op eigen bodem, al mag de voormalig royal family van het land met recht een slangenkuil heten. In 2015 werd Nicholas zijn prinsentitel afgenomen en werden de banden tussen de prins en zijn moeder en tante zo goed als verbroken.

Met name tante Margareta zou het, als kroonbewaarder, moeilijk hebben met de populariteit van haar neefje, die het jaar voor zijn titel hem werd afgepakt een buitenechtelijk kindje bleek te verwachten: de nu vier jaar oude Anna Iris die hij inmiddels ook gewoon erkend heeft. Maria-Alexandra is zijn eerste kindje met Alina, met wie hij in 2018 trouwde.

Royal babynieuws in Roemenie

Beetje flauw

Zijn moeder, prinses Elena, reageerde in een korte mededeling op het blijde nieuws, wel heel flauw het 'van Roemenië' weglatend achter de naam van haar zoon.

“Prinses Elena heeft met vreugde vernomen van de geboorte van haar tweede kleindochter Maria-Alexandra, dochter van haar zoon Nicholas Medforth-Mills, en zijn vrouw Alina. Ze wenst hen geluk, wijsheid en gezondheid."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in