Prinses Charlene, Jacques en Gabriella nemen de honneurs waar op Saint Devote

Monaco charlene saint devote

Prins Albert heeft voor de derde keer corona.

Monaco viert vandaag en morgen Saint Devote, de beschermheilige van het prinsdom. Het is een kleurrijke herdenking met een dankdienst, een processie en – altijd vrij spectaculair – het in brand steken van een bootje. Ditmaal werd het een en ander extra opgeluisterd door een show met honderd drones.

Normaal gesproken is Albert II de leading man bij alle punten van de viering, maar de prins is voor de derde keer geveld door corona. Geen probleem, zijn vrouw prinses Charlene, zoon Jacques en dochter Gabriella stonden klaar om de honneurs waar te nemen.

Voor Charlene was het extra symbolisch om er te kunnen staan: St Devote was vorig jaar haar laatste publieke moment, voor ze naar Zuid-Afrika reisde voor een werkbezoek aan een van haar charities en daar maandenlang vast kwam te zitten met ernstige gezondheidsproblemen. De vrouw met de roodbruine jas is Mélanie-Antoinette de Massy, kleindochter van prinses Antoinette, de zus van wijlen prins Rainier. Een nicht van Albert, dus en heel geliefd binnen de familie: ze is vaak bij officiële momenten.

Monaco Charlene saint devote 2011
© Palais Princier

St. Devote, ook bekend als de Heilige Devota, werd op een gruwelijke manier om het leven gebracht vanwege haar geloof. Na haar dood bracht een storm haar lichaam per boot – met een duif als loods – naar Les Gaumates in Monaco, waar rond het jaar 303 een kapel werd gebouwd. Volgens de legende bloeien bloemen voor hun tijd op haar heilige dag, 27 januari. Charlene liet als eerbetoon op haar trouwdag haar bruidsboeket bij Devota achter. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in