Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Royal break-up: prins Nikolaos en prinses Tatiana van Griekenland zetten punt achter hun huwelijk

'Ze vonden het beiden een moeilijke beslissing', aldus de officiële koninklijke pagina van Griekenland.

break-up Nikolaos tatiana

Treurig nieuws uit Griekenland: prins Nikolaos en prinses Tatiana hebben na veertien jaar huwelijk een punt achter hun huwelijk gezet, zo meldt de koninklijke website van het Griekse koningshuis.

Scheiding

Afgelopen weekend meldde het Griekse koningshuis het trieste nieuws dat prins Nikolaos en prinses Tatiana een einde aan hun huwelijk hebben gemaakt. "Prins Nikolaos en prinses Tatiana hebben na veertien jaar samenwonen besloten hun huwelijk te ontbinden", aldus de officiële pagina van de Griekse koninklijke familie. "Ze vonden het beiden een moeilijke beslissing, mede door de diepe waardering en respect die ze voor elkaar hebben, maar ook de liefde die ze al die jaren met elkaar hebben gedeeld."

Het bericht gaat verder met: "Dezelfde waarden, respect en begrip zullen de basis vormen van hun verstandshouding in de toekomst: een relatie van diepe en oprechte vriendschap. Ze zullen beiden blijven wonen in Griekenland, de plek waar ze zich allebei thuis voelen. Familie zal altijd aan hun zijde staan. Hartelijk dank voor uw respect en discretie", eindigde het bericht.

Onverwachts nieuws

Het nieuws van de scheiding kwam echter niet geheel verwacht. Zo werd het voormalig koppel recent nog arm in arm gespot tijdens de dienst voor koning Constantijn – de vader van Nikolaos, wie tevens de laatste koning in Griekenland tot de afschaffing ervan in juni 1973.

NL Beeld / Newspix

Sprookjesbruiloft

In 2010 stapten Nikolaos en Tatiana samen in het huwelijksbootje. Het sprookjesachtige huwelijk vond plaats in de kathedraal van Ayios Nikolaos op het eiland Spetses in Griekenland. Dat de familiebanden toen al goed waren, bleek maar weer door de tiara die Tatiana droeg tijdens het huwelijk. Zo paradeerde ze rond met de prachtige Antique Corsage Tiara, geleend van haar schoonmoeder, koningin Anne-Marie.

En waar menig royal bruiloft groots wordt aangepakt, was dat ook in 2010 het geval. Zo waren onder anderen kroonprinses Victoria en prins Daniel van Zweden, koning Felipe en koningin Letizia van Spanje én koning Willem-Alexander en koningin Máxima aanwezig in Griekenland.

Royalty
  • People
  • NL Beeld