Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Oeh: koningspaar duikt samen met Amalia op bij Oostenrijks society-huwelijk

Een retourtje Oostenrijk voor een glamoureuze bruiloft? Daar zeggen de Oranjes geen nee tegen! 

amalia

Dit weekend gaven graaf Caspar Matuschka en gravin Leonie von Waldburg-Zeil-Hohenems elkaar het jawoord in de Oostenrjkse stad Hohenems. Een society-huwelijk waar natuurlijk de nodige belangrijke figuren aanwezig waren. Maar wie doken er ook op bij deze glamoureuze bruiloft? Niemand minder dan onze eigen Willem-Alexander, Máxima en Amalia!

Retourtje Oostenrijk

In grote lijnen weten wij royalty watchers natuurlijk ongeveer waar de werkende Oranjes zoal uithangen. Sommige uitjes worden echter niet opgenomen in de publieke agenda. Dan is het een grote verrassing als ze toch ineens opduiken bij een event. Zo ook afgelopen zaterdag, toen er een groots society-huwelijk op de planning stond in het Oostenrijkse Hohenems. Reden genoeg voor ons koningspaar én prinses Amalia om hun meest glamoureuze outfit uit de kast te trekken en een retourtje Oostenrijk te boeken.

Peetdochter

Zaterdag beloofden graaf Caspar Matuschka en gravin Leonie von Waldburg-Zeil-Hohenems elkaar eeuwige trouw in de St. Karl Borromäuskerk in Hohenems. Leonie is achter-achter-achterkleindochter van de Oostenrijkse keizerin Elisabeth (goed genoeg voor een adellijke status) én... peetdochter van niemand minder dan onze Wim-Lex! Niet zo gek dus dat de koning samen met Máx en Amaal aanwezig was op de huwelijksdag van de gravin.

Outfits

Officiële foto's van de huwelijksceremonie hebben we nog niet kunnen vinden, maar op social media zijn de Oranjes natuurlijk allang gespot. Máxima verscheen zoals gewoonlijk in een prachtige Natan-jurk. Josine Droogendijk van Modekoningin Máxima weet ons te vertellen dat de koningin de japon precies een jaar geleden ook droeg tijdens het staatsbezoek aan België.

Amalia deed zeker niet onder voor haar moeder en maakte haar opwachting in koningsblauw. Eveneens een modelletje van Natan – zou de kroonprinses fashion-les krijgen van Máxima? Het lijkt er in ieder geval op dat Amalia een ervaren bruidsgast begint te worden. Een goede ontwikkeling, als toekomstig koningin!

Royalty
  • Blauw Bloed, All Things Amalia, Modekoningin Máxima
  • NL Beeld, X