Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit zal er allemaal voor de royals veranderen op Prinsjesdag

Het wordt ietwat persoonlijker.

prinsjesdag

Royals en dingen die veranderen? Het gaat niet per se heel goed samen. Toch gaat Prinsjesdag op de schop en moeten de Oranjes met een paar veranderingen rekening houden. De nieuwe, moderne invulling zal ervoor moeten zorgen dat deze speciale dag weer een échte publiekstrekker zal worden.

Moderner

Ons Koningshuis speelt natuurlijk een belangrijke rol tijdens deze traditionele dag. De iconische balkonscène, het voorlezen van de Troonrede door Koning Willem-Alexander en de rijtoer zullen dan ook vaste onderdelen in het programma blijven. Momenteel bestaan er maar liefst meer dan twintig ideeën om Prinsjesdag nieuw leven in te blazen. Een kleine greep uit de bijzondere ideeën: van debat met Kamerleden tot een groot concert op het Binnenhof, of een openstelling van zowel Paleis Noordeinde als Paleis Kneuterdijk en de Koninklijke stallen. De keuze is reuze.

Persoonlijker

Vooral over de plannen met betrekking tot de Oranjes worden we enthousiast. Zo zou het publiek dichterbij de Koninklijke rijtoer kunnen komen, en een uniek inkijkje krijgen in het leven van de koninklijke familie door het openstellen van de paleizen. Hoe leuk zou het zijn om de prinsessen van hun favoriete band te zien genieten, of met eigen ogen de leefomgeving van de Oranjes te bewonderen? Kortom: een dag met een persoonlijk randje, en die een vorm van verbondenheid met het Koninklijk Huis moet geven. Met dit soort mooie ideeën zal de dag een meer open karakter krijgen en als een volksfeest gaan voelen, denkt de organisatie.

De Oranjes tijdens Prinsjesdag 2023 | NL Beeld / Patrick van Emst

Onopvallend

Het is de bedoeling dat de eerste wijzigingen al zijn doorgevoerd tijdens komende Prinsjesdag, op dinsdag 17 september. Welke ideeën er dan al worden uitgevoerd is nog niet helemaal duidelijk. Zouden we dan al kunnen genieten van een muzikaal spektakel bij de Ridderzaal? Dat lijkt ons in elk geval geweldig!

Helaas is niet te verwachten dat de complete metamorfose van deze traditionele dag dit jaar al is afgerond. Het spetterende feest heeft meer tijd nodig om volledig te worden uitgevoerd. Volgens een ingewijde zal het nog jaren duren voor het complete plan voor de modernisering klaar is. Wij kijken in elk geval uit naar de eerste ontwikkelingen van een nieuw, modern Prinsjesdag!

Royalty
  • NOS, Beau Monde
  • NL Beeld / Patrick van Emst