Nouveau’s Anita over de powerpakken van Beatrix & Amalia

Twee powervrouwen, twee powerpakken.

Beatrix Amalia

De nieuwe foto’s van prinses Beatrix en prinses Amalia gaan als een malle door Nederland. En natuurlijk ook in onze redactie-appgroep. Waar moderedacteur Anita direct jubelde dat onze kroonprinses de trends zo goed kent.

Oma en kleindochter poseerden in december samen voor de nieuwe portretfoto’s ter gelegenheid van de 85e verjaardag van prinses Beatrix. Op wie Amalia natuurlijk meer dan een beetje lijkt. Zij het flink wat centimeters langer, natuurlijk.

WA Beatrix Amalia

En een stuk modieuzer, zowel toen als nu. Anita: “Ik vind Amalia meer trendy dan Beatrix ooit geweest is. Ze laat met haar zwarte, oversized pak precies de trend van nu zien. Maar zonder opvallend te zijn.”

“Beatrix is zichzelf. Haar mantelpak is ietwat klassiek, maar de kleur groen maakt haar mooi wat zachter.”

En omdat het toch háár verjaardagsportretten zijn, is het Beatrix die kleur bekent. Anita: “Amalia’s zwarte pak zegt: laat mij nog maar even op de achtergrond.”

Sowieso zijn onze prinsessen dól op powerpakken, en dat zouden meer mensen moeten doen

Beatrix Amalia

En ja: zoals altijd als het gaat om Amalia en mode, komt mama Máxima er ook bij kijken. Anita: “De snit van het pak, de revers, de schouders en de stof laten zien dat Amalia net als haar moeder precies weet wat er speelt in de mode.”

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in