Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nóg een Jordaanse sprookjesbruiloft op komst: ook deze prinses is verloofd

Na kroonprins Hussein stapt ook koning Abdullah's nichtje binnenkort in het huwelijksbootje. 

bruiloft

Geweldig nieuws uit Jordanië: er staat binnenkort weer een koninklijk huwelijk op het programma. Het nichtje van koning Abdullah en koningin Rania heeft zich namelijk verloofd. En ondanks dat het Jordaanse hof hiervan nog geen officiële bevestiging heeft gegeven, circuleren foto's van de verlovingsceremonie al volop op sociale media.

Nichtje

De 27-jarige prinses Aisha bint Faisal, een nichtje van de Jordaanse koning Abdullah, is ten huwelijk gevraagd door haar vriend Kareem Yazeed Al-Mufti. Ze is de dochter van prins Faisal bin Hussein, de jongere broer van de koning, en prinses Alia Tabbaa. Voor wie geïnteresseerd is in een stukje background information over de prinses: Aisha heeft een oudere zus, prinses Ayah, een broer, prins Omar, en een tweelingzus, prinses Sara. Ze heeft een master in Religion, Law and Society op zak, welke ze behaalde aan de Universiteit van Westminster in Londen.

Ceremonie

Liefhebbers van het Jordaanse koninklijk huis kunnen hun hart ophalen aan de beelden van een betoverende verlovingsceremonie waarin de Jordaanse prinses en haar aanstaande bekendmaakten met elkaar in het huwelijksbootje te stappen. Kareem is geen onbekende van de koninklijke familie. Naar verluidt is hij namelijk een oude vriend én collega van kroonprins Hussein. De ceremonie was natuurlijk niet compleet zonder hem en zijn vader, koning Abdullah. Op de beelden is dus te zien dat ook zij gezellig aanschoven bij het gezelschap.

Bruiloft Hussein

En een sprookjesbruiloft verzorgen, dat kunnen de Jordanen wel. Afgelopen zomer stapten kroonprins Hussein en Rajwa – onder toeziend oog van menig royal gast – in het huwelijksbootje. Er werd een kleine, intieme ceremonie georganiseerd, maar daarop volgde een enorm knalfeest te midden van een overduidelijk dolverliefd koppel.

Tijdens de bruiloft in 2023 waren zo'n 150 koninklijke gasten aanwezig, waaronder koning Willem-Alexander, koningin Máxima en kroonprinses Amalia. Het koningspaar kreeg zelfs een indrukwekkend plekje op de voorste rang – pal naast de ouders van de bruid!

Royalty
  • Blauw Bloed, Twitter @CoutureAndRoyals
  • NL Beeld