Naam Prins Louis uitgelegd

Naam Prins Louis uitgelegd

Het nieuwe Britse prinsje kreeg de naam Louis Arthur Charles. Geen enkele Britse vorst heette Louis. Dus waar komt de naam vandaan? 

Vernoemd naar vader en broer

Prins William zelf heet William Arthur Philip Louis. En de oudere broer van prins Louis, prins George, heet voluit George Alexander Louis.

Louis is ook de tweede voornaam van de graaf van Wessex. De oom van prins William heet voluit Edward Antony Richard Louis Mountbatten-Windsor.

Familie Spencer

De naam van het prinsje heeft ook banden met Louis Mountbatten, de laatste gouverneur-generaal van Brits-Indië was volgens CNN een mentor van prins Charles. Louis komt ook voor in de familie van prinses Diana. Louis is de naam van een van haar neven, Louis Spencer.

Charles

Arthur en Charles hebben ook een belangrijke betekenis. De baby deelt deze beide namen met zijn opa die voluit Charles Philip Arthur George heet.

En Charles zit ook in in de naam van prins Harry, die voluit Henry Charles Albert David heet. Charles zou tot slot ook een verwijzing kunnen zijn naar koning Charles I en koning Charles II.

Bron: ANP. Beeld ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in