Máxima en Willem Alexander helpen senioren voor NLdoet

Máxima en Willem Alexander helpen senioren voor NLdoet

Het blijft altijd tot op het láátste moment geheim waar het koningspaar hun medewerking verleent aan NLdoet van het Oranjefonds. Máxima en Willem Alexander zijn vandaag in Pijnacker op bezoek bij senioren en bakken ook nog pannenkoeken! Uiteindelijk levert het altijd mooie plaatjes op én welkome aandacht voor vrijwilligerswerk. 

De bejaarden kregen een lunch aangeboden door de nieuwe bewoners van het pand. Ook werden met hen oud-Hollandse spelletjes gespeeld. 

In 't Hofland wonen sinds vorig jaar jonge statushouders en starters op de woningmarkt. Die bedachten samen met Network Young Generation de lunch, als mogelijkheid om bruggen te slaan tussen jong en oud.

Koning en koning sloten zich daar tot ieders verrassing bij aan en doken ook de keuken in om pannenkoeken te bakken. Het duurde even voordat de pan de goede temperatuur had, maar toen bleek Willem Alexander uitermate bedreven in het pannenkoekenbakken.

Máxima en Willem Alexander helpen senioren voor NLdoet

Oud Hollandsche spelletjes

Met de senioren haalde het koningspaar herinneringen op en werden spelletjes gespeeld, waarbij Máxima liet zien zeer behendig te zijn bij het sjoelen terwijl de koning winst bij het kwartetten als een grote zege vierde.

Prinsesjes willen graag meedoen

"Het is heel belangrijk dat zoveel mogelijk mensen bij de maatschappij worden betrokken", duidde Willem-Alexander het belang van de vrijwilligersacties van NLdoet.

Máxima vertelde dat in de toekomst ook de prinsessen gaan meedoen. "Vandaag hadden ze werk op school, maar ze willen zeker meedoen."

Prinses Beatrix had vrijdag in Amersfoort al deelgenomen aan NLdoet. In een kinderdagopvang maakte ze leer- en spelmateriaal, en hielp ze mee met het opruimen van de speelruimte achter het gebouw. Ook prins Bernhard en prinses Annette waren daarbij.

Bron & Beeld: ANP