‘Máxima betekent alles voor mij’

‘Máxima betekent alles voor mij’

In de aanloop naar hun 16-jarig trouwjubileum komende vrijdag blikt Nouveau terug op de afgelopen jaren. Wat zeiden de koning en koningin ook alweer allemaal over elkaar?

Interviews geven ze maar zelden, en desgevraagd zullen de meeste mensen ‘hij was een beetje dom’ aanwijzen als de ultieme Máxima-quote. Zo vaak horen we onze koningin niet over haar eigen leven met de koning en hun drie dochters. Maar het koningspaar gaf her en der tóch een inkijkje in hun gezinsleven.

In het interview rondom de vijftigste verjaardag van Willem-Alexander:“Mijn geluk thuis, mijn kinderen; alles heb ik dankzij Máxima. Ze betekent alles voor mij. Ze is ook een maatje, een sparringpartner. Ze is kritisch, maar ook zorgzaam. En ook vergevingsgezind als ik nukkig ben. Ze is gewoon een héle bijzondere vrouw, ik heb veel geluk gehad om haar te mogen ontmoeten. En een nog groter geluk dat zij haar leven met mij wilde delen.”

Tijdens de zomershoot van 2017:“Willem-Alexander zit nog altijd vol energie en vol humor.  We delen dezelfde passies, zeker ook de passie voor ons werk. Dat doen we als team, en dat is heel fijn.”

‘Máxima betekent alles voor mij’

Willem-Alexander over het geheim van hun huwelijk:,,Dat is niet anders dan in een ander, niet-koninklijk huwelijk. Een goed huwelijk is gebaseerd op humor, gezelligheid, tijd voor elkaar maken en er voor elkaar zijn. Af en toe ook accepteren dat iemand wat over je te zeggen heeft en het dan proberen opnieuw te doen en weer door te gaan. Het is niet altijd mooi weer, het regent ook wel eens."

Máxima bij de bekendmaking van de abdicatie:“De Koningin heeft met alle generositeit tijd aan ons gegeven zodat wij onze drie kinderen een beetje meer rust kunnen geven en dat wij de tijd kunnen nemen om onze familie echt sterk op te bouwen en dat vind ik fantastisch van de Koningin.”