Máxima bedwingt haar bling… een beetje dan

Thema of niet, je blijft toch koningin.

Maxima Utrecht
© Brunopress

De jaarlijkse Week van het Geld is weer aangebroken, en dat betekent traditiegetrouw dat koningin Máxima als erevoorzitter van het platform Wijzer in Geldzaken mag uitrukken.

Vanochtend toog ze naar de Jaarbeurs in Utrecht om de week feestelijk te openen. Wat ons direct de kans gaf om te kijken wat HM zou doen met het thema van de week ‘Bedwing de Bling’.

Máxima Sigrid Kaag Utrecht
© ANP

Nou hield ze zich flink in, maar spatte ze evengoed van de schermen daar in de Jaarbeurs. Allereerst door lekker te matchen met minister Sigrid Kaag (soort van, Máxima is in het paars en Sigrid in het blauw, maar het ligt er maar net aan hoe het licht erop valt)…

Máxima Sigrid Kaag matching
© Brunopress

…maar natuurlijk ook door haar fantastische oorbellen. #ShineBrightLikeADiamond

Het is bedwingen zoals alleen een koningin het kan, met tóch nog edelstenen op sleeptouw.

maxima oorbel
© Brunopress

Tijdens de Week van het Geld geven mensen uit de financiële sector duizenden gastlessen op basis- en mbo-scholen om kinderen en jongeren goed te leren omgaan met geld. Ook zij worden al jong verleid met spullen door influencers en via reclames op sociale media.

Hoe weersta je de bling, is de vraag. Nou zouden wij niet zeggen dat Máxima daar een ideaal voorbeeld in is. Maar ieder zijn budget, daar is de koningin wél weer sterk in. Haar eigen dochters zijn ook gewoon opgegroeid met zakgeld en sparen, deelde ze al eens.

Sparen, je financiën plannen, omgaan met verleidingen, het is allemaal heel belangrijk om te leren. Ook als je een prinses bent.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in