Margot Robbie onherkenbaar als koningin Elizabeth I

Margot Robbie onherkenbaar als koningin Elizabeth I

Ze wordt geroemd als een van de mooiste vrouwen die er in Hollywood rondloopt, maar voor haar nieuwe rol als koningin Elizabeth I van Engeland heeft zij al haar looks laten varen.

Margot Robbie is op dit moment in London waar sinds deze week de opnames van de film Mary Queen of Scots zijn begonnen. De film vertelt het verhaal van de mislukte poging van de Schotse koningin Mary om Elizabeth I van de Engelse troon te stoten. Gevolgd door haar beruchte gevangenschap en uiteindelijke executie. De Australische actrice werd op één van de eerste draaidagen vastgelegd door de paparazzi, maar bleek onherkenbaar.

Met een half kaal hoofd, vuurrode krullen en lijkbleke, maar pokdalige huid was de 27-jarige blondine nauwelijks meer terug te zien. Ook droeg zij een traditioneel kostuum uit het Tudor tijdperk met korset.

Margot Robbie onherkenbaar als koningin Elizabeth I

Koningin Elizabeth I is een van de meest iconische figuren uit de Britse geschiedenis, die met de bijnaam de maagdelijke koningin zichzelf als getrouwd met het land beschouwde. Ze stond erom bekend extreem gefocust te zijn op haar uiterlijk. Zo duurde het elke dag vier uur om haar aan en uit te kleden en werd haar gezicht geverfd met een lagen make-up, een mix van witte lood en azijn, om haar een poselijnen, strak uiterlijk te geven. Ironisch genoeg deden al deze cosmetisch trucs meer kwaad dan goed, want onder de verf begon de huid uit te drogen en allerlei irritaties te vertonen.

Mary Queen of Scots is gebaseerd op de biografie The True Life of Mary van John Guy uit 2004 en wordt in 2018 in de bioscopen verwacht.

Margot Robbie onherkenbaar als koningin Elizabeth I