Maken: de kerstkoekjes van koningin Elizabeth

Maken: de kerstkoekjes van koningin Elizabeth

De chefkoks van queen Elizabeth zijn al weken druk met de kerstmaaltjes van de royal family. En daar horen natuurlijk ook kerstkoekjes bij. Die je heel makkelijk thuis kunt namaken.

De Royal Pastry Chef kreeg van de queen toestemming om het royalrecept te delen. En heeft ook nog twee tips vooraf: "Het is het beste als je het deeg de avond voor het bakken al maakt, zodat het kan rusten. En nadat je de vormpjes hebt uitgesneden, leg je ze een uur terug in de vriezer. Daardoor behouden ze hun vorm beter in de oven."

Ingrediënten (voor tien koekjes van 50 mm)

- 200 gram zelfrijzend bakmeel- 1 theelepel gemalen gember- 1 theelepel koekkruiden- 100 gram ongezouten boter- 75 gram donkerbruine basterdsuiker- 25 gram suiker (om mee te besprenkelen)- 45 gram melk- Glazuur om mee te decoreren (naar wens)

Aan de slag

- Zeef het bakmeel met de kruiden, voeg de boter in blokjes toe en maak tot een kruim met je vingers.- Voeg de melk toe om een deeg te vormen. Wikkel in folie en laat minimaal twee uur (maar liever de hele nacht) rusten.- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.- Rol het deeg uit tot een dikte van drie millimeter, druk de vormpjes uit en leg de koekjes op bakpapier. Besprenkel ze met een beetje suiker en bak ze op 180 graden tot ze bruin en krokant zijn.- Laat volledig afkoelen en decoreer naar wens.

Beeld: The Royal Family