Hier gingen andere royals op huwelijksreis

Hier gingen andere royals op huwelijksreis

Harry en Meghan hebben Londen verlaten en zijn nu officieel op huwelijksreis, volgens geruchten óf in Afrika, óf in Canada. Maar waar gingen de andere royals eigenlijk naartoe?

Middelen genoeg voor een spektakelstuk van een huwelijksreis, die royals. Maar met hun herkenbare gezichten en veiligheidsteam kunnen ze niet even een B&B op Gran Canaria boeken natuurlijk. Een royal huwelijksreis speelt zich daarom (ach, wat moet dat moet) af op luxe resorts, in privévilla's en op geleende jachten. Waar dan ook ter wereld.

Elizabeth en Philip: maakten hun naoorlogse huwelijksreis naar Birkhill Lodge, de woning van Philips oom Lord Mountbatten op het Schotse Balmoral Estate, waar ze nu nog elk jaar zomeren.

Willem-Alexander en Máxima: gingen voor twee uitersten. Eerst vertrokken ze naar St. Moritz in Zwitserland, waar ze in de villa van Alfred Heineken verbleven en zelfs een fotomoment inplanden. Maar ze werden ook gespot in Nieuw-Zeeland, bij de Huka Lodge in Taupo.

Hier gingen andere royals op huwelijksreis

Grace Kelly en prins Reinier: gingen op een zeven weken lange Mediterrane cruise op zijn jacht, Deo Juvante II. Ze deden onder andere Mallorca aan.

Frederik en Mary (Denemarken): togen drie weken lang naar Tanzania.

Charles en Diana: ook zij gingen er met een jacht op uit, de Brittania. Eerst langs de mediterrane landen, daarna naar Schotland waar de rest van de familie op Balmoral zat.

Victoria en Daniel (Zweden): leenden de privéjet, jacht en ranch in Colorado van bevriende miljardair Bertil Hult. Ze maakten ook nog stops in New York, op Bora Bora en op Frans-Polynesië.

Charles en Camilla: trokken eerst naar Balmoral en gingen daarna op een cruise langs de Griekse eilanden.

William en Kate: kozen voor een privé-eiland in de Seychellen.

Hoofdbeeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in