• Royalty

Grace Kelly's woning gerenoveerd door Prins Albert

Grace Kelly's woning gerenoveerd door Prins Albert

In de Amerikaanse stad Philadelphia heeft Prins Albert II van Monaco de deuren geopend van een heel bijzonder pand. Hij liet het huis geheel renoveren waar zijn moeder Grace Kelly opgroeide.

"Het leek alsof ze een hele gelukkige jeugd heeft gehad", zei Albert bij de opening tegen People. "Veel spelletjes werden hier gespeeld, hier werd veel lol gemaakt. En het voelt als een echt familiehuis. Het was een plek waar het gezin samenkwam en genoot."

Het huis werd in 1925 gebouwd door Grace's ouders. In opdracht van Albert werd de woning gerenoveerd met zoveel mogelijk originele details. Er is zelfs een deur waarop is bijgehouden hoe de kleine Grace en haar broer en zussen groeiden.

Warme herinneringen

Ook Albert koestert warme herinneringen aan het optrekje. "Het was altijd geweldig", zei de zestigjarige prins over de tripjes die hij als kind naar Philadelphia maakte. "Hier was een soort vrijheid die wij op andere plekken niet ervoeren."

In het huis zijn onder meer het kantoor van de Princess Grace Foundation en een Amerikaans filiaal van de Ierse bibliotheek die naar Grace vernoemd is gevestigd. Albert wil publieke evenementen als lezingen en concerten laten organiseren in het huis.

Bron en beeld: ANP. De getoonde foto is niet tijdens de opening van het huis genomen, maar op een eerder moment in 2014.