Ze beginnen daar in Monte Carlo jonger dan hier in Nederland.
Het is altijd een hot topic onder royals: hoe jong laat je prinsjes en prinsesjes voor het eerst proeven aan hun koninklijke leven?
De Oranjes houden hun meiden er, op Koningsdagen na, ver van. Kroonprinses Amalia wordt straks achttien zonder ook maar één officieel moment (lintje, speech, wat dan ook) te hebben gewerkt.
Toekomstig leven
Zo gaat het voor lang al haar tegenhangers niet. De Spaanse Leonor bijvoorbeeld gaf al jong haar eerste speech en ook prinsessen Ingrid-Alexandra van Noorwegen en Elisabeth van België proefden her en der al aan hun toekomstige leven.
Maar zo vroeg als ze in Monaco beginnen, dat doen ze verder bijna nergens. Tweeling Jacques en Gabriella ging in september voor het eerst mee op staatsbezoek naar Ierland, en wordt volgende week in Glasgow verwacht voor de klimaattop daar.
Schoolvakantie
Nou gaan ze niet per se naar de top zelf en reizen ze vooral in hun schoolvakantie lekker met hun vader mee. En zou het misschien anders zijn als prinses Charlene alweer in den lande was. Maar toch: Albert geeft aan het belangrijk te vinden dat zijn prinsje en prinsesje hun toekomst leren kennen.
"Ik denk dat het van grote waarde is om ze mee te nemen", vertelt de prins aan People. "Je moet ze langzaam laten wennen aan publieke momenten en ceremonies."
Zo deden Grace en Rainier het
Zo is de prins zelf ook opgevoed, net als zijn zussen. "Onze ouders namen ons al heel jong mee op officiële reizen, maar zo voelde het voor ons helemaal niet. Onze ouders deden hun taken en brachten hun vrije tijd met ons door."
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in