Charles vertelt over corona-diagnose

Charles vertelt over corona-diagnose

Het gaat beter met prins Charles, die positief testte op COVID-19. In een video geeft hij tekst en uitleg.

"Ik had gelukkige relatief milde symptomen", vertelt de prins in het filmpje. "En ik ben er nu doorheen. Maar ik hou nog steeds sociale afstand en zit in isolatie." Zonder Camilla de laatste weken, al is onduidelijk of zij nu wél weer bij haar man in quarantaine gaat.

"Iedereen komt er nu achter wat een vreemde, frustrerende en ook angstige ervaring het is als we niet meer onder familie en vrienden kunnen zijn en als de normale structuur van ons leven ineens wegvalt. We staan voor een hele uitdagende situatie die het welzijn en het inkomen van miljoenen landgenoten bedreigt."

Ook in de eigen royal family is het virus momenteel aan de orde van de dag. Andrew Parker-Bowles (80, de ex-man van Camilla dus) blijkt het virus ook te hebben, en hij was op 11 maart nog samen met onder andere prinses Anne (69) en haar dochter Zara Tindall op het Cheltenham Festival. Daar zal de angst er dus ook goed in zitten.

Charles vertelt over corona-diagnose

Toch laat de prins iedereen achter met wat bemoedigende woorden. "Niemand weet wanneer dit voorbij zal zijn, maar het zál voorbij gaan. Tot dat moment moeten we hoop en vertrouwen hebben, in onszelf en in elkaar. Laten we uitzien naar betere tijden."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in