• Royalty

Charles en Camilla niet blij met reacties op The Crown

Charles en Camilla niet blij met reacties op The Crown

Ze krijgen het in de reacties nogal om de oren.

Iedereen die ook maar één aflevering van het nieuwste seizoen van The Crown heeft gezien weet dat prins Charles er niet bepaald genadigd meer van af komt. In seizoen drie kregen we nog zoveel empathie voor hem voorgeschoteld, maar met de komst van Diana is het weer omgeslagen, in Charles-land.

Nou was seizoen vier altijd al het seizoen van The Crown waar de Windsors zich het drukst om maakten: de komst van Diana, het vervolg van Camilla, en de implosie van haar huwelijk met de prins. Terecht, zo kunnen we inmiddels wel stellen. Want de serie haalt flink wat oude wonden open. Binnen de familie, maar vooral ook bij royal-fans.

Charles en Camilla niet blij met reacties op The Crown

Overweldigend

De laatste dagen werd het aantal reacties op het Twitter-account van Charles en Camilla (@clarencehouse) dat niet over hun werk maar over de serie ging zó overweldigend, dat besloten werd de reacties maar gewoon helemaal uit te zetten.

Officieel is natuurlijk niets bekend over welke Windsors de serie wel en niet kijken, maar volgens insiders hebben de meesten de serie inmiddels wel gezien en houden ze op het paleis sowieso goed bij welke verhalen er allemaal verteld worden in de serie. William en Harry zouden het nieuwe seizoen, met hun moeder in een hoofdrol, met klem niet hebben willen kijken.

Charles en Camilla niet blij met reacties op The Crown

Grote onvrede

Wat de andere familieleden ervan vinden laat zich raden. Verschillende bronnen spreken van grote onvrede binnen de Windsors, maar dan wel met name omdat de serie in grote lijnen een waargebeurd verhaal vertelt. Een verhaal over wat nu eenmaal turbulente tijden waren, die ze niet graag herbeleven.

De Twitter-beslissing van Charles en Camilla lijkt daar in elk geval een duidelijke reactie op.

Beeld: Netflix/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in