Charles' buitensporige logeereisen

Charles' buitensporige logeereisen

In Engeland houdt een nieuw boek over Prins Charles de gemoederen behoorlijk bezig. Tom Bouwer doet, letterlijk, een boekje open over de extravagante en , volgens hem, egocentrische leefwijze van de kroonprins.

'Rebel Prince: The Power, Passion and Defiance of Prince Charles', zo heet het naslagwerk. Het gaat in de publicatie nauwelijks over de goede dingen die Charles doet. Hij krijgt er behoorlijk van langs.

Logeren

Wie de prins van Wales te logeren krijgt, kan er op rekenen dat daags ervoor een vrachtwagen voorrijdt met zijn slaapkamerameublement - inclusief speciale lakens - om de prinselijke logeerkamer mee in te richten.

Charles eet ook niet wat de pot van zijn gastheer of gastvrouw schaft. Hij laat zijn eigen eten sturen, en voor recepties buiten de deur brengt een lakei alvast de speciaal gemixte martini vooruit.

Van zijn moeder Elizabeth heeft hij het niet. Die woont in een paleis dat nog steeds hetzelfde is ingericht als toen ze 67 jaar geleden op de troon kwam en waarvan het dak lekt. 

Thuis eet ze uit tupperware en als ze ergens te gast is, eet ze hetzelfde als iedereen. Charles is het tegenovergestelde - hij neemt onder meer zijn eigen glas en kussen mee.

Rol van Camilla

Echtgenote Camilla biedt soms tegenwicht, zoals toen Charles trots vertelde dat hij ook wel eens de metro had genomen. "Ja, om die metrolijn te openen”, schamperde Camilla, die de prins ook van zijn schrik moest afhelpen toen hij thuis een keer een koud buffet zag staan en uitriep wat dat in hemelsnaam was. "Dat is cellofaan schat, bracht ze hem bij de les, om het eten vers te houden."

De prins zou ook afgunstig zijn geweest op alle aandacht die Williams vrouw Catherine kreeg, en op de publiciteit voor Catherine's moeder. De Queen liet toen zien aan welke kant ze stond door met Carole Middleton uit rijden te gaan op Balmoral.

Of het boek heel betrouwbaar is, durven we niets te zeggen. Vermakelijk des te meer.

Bron: ANP.