Camilla schittert en sprankelt bij eerste staatsbezoek

Camilla staatsdiner duitsland 2023 tiara
© Getty Images

Niet Frankrijk, maar Duitsland kreeg de eer van het eerste uitgaande staatsbezoek van Charles III en zijn vrouw Camilla. Het bezoek aan Frankrijk, dat eerder deze week gepland stond, is afgeblazen vanwege de vele protesten in het land.

Koningin Camilla maakte er werk van

Camilla staatsdiner duitsland 2023 tiara
© Getty Images

Het mocht de stemming in Berlijn niet drukken, het was een dag volgens het vertrouwde protocol van een staatsbezoek. En werd afgesloten met een diner in Slot Bellevue. Links in prachtig paars First Lady Elke Büdenbender, rechts de Duitse president Frank-Walter Steinmeier.

Camilla & het collier van de Queen 

Camilla staatsdiner duitsland 2023 tiara
© Getty Images

Camilla droeg een zwarte, met zilveren blaadjes geborduurde look van Bruce Oldfield en de Greville Tiara met het honingraat motief van Boucheron, die ze al veel vaker heeft gedragen, het is haar go-to model als er sprankel en spektakel nodig is. Erbij een diamanten collier uit de collectie van wijlen koningin Elizabeth. Het Fringe Necklace was in 1947 een huwelijksgeschenk van de stad Londen aan toen nog prinses Elizabeth en sinds jaar en dag een favoriet van HM. Seventy & sparkly? Check!

Onder de gasten ook Angela Merkel, in een kenmerkend jasje. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in