Amalia's hobby's

Amalia's hobby's

Hiep hiep, onze kroonprinses blaast zaterdag zestien kaarsjes uit. En ook al meldde mama al dat de festiviteiten bescheiden blijven, weten we zeker dat er uit volle borst gezongen wordt voor en door Amalia. Dat is namelijk een van haar allergrootste hobby's.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima houden hun meiden lekker buiten de spotlights, maar af en toe laten ze wel iets los over hun meiden en wat hen zoal bezighoudt. In het geval van Amalia is dat momenteel vooral de vijfde klas gymnasium, pakket Economie & Maatschappij, want daar is ze volgens Máxima goed druk mee.

Maar in haar vrije tijd is onze kroonprinses ook een drukke tiener. Zo zit ze op hockey en rijdt ze graag paard (echte Oranje-sporten). Geniet ze enorm van de reizen die ze mag maken (naar Griekenland bijvoorbeeld, maar dit najaar ook naar Japan). En brengt ze net als elke tienermeid veel tijd door met haar vriendinnen.

Amalia's hobby's

En dan is er nog de muziek die als levensbloed door haar hele gezin loopt. De invloed van Máxima, die zich ook in de rest van het land hard maakt voor muziekonderwijs voor kinderen. Ze onthulde laatst nog dat haar dochters gitaar en piano spelen. "En we zingen ook heel veel samen", zei ze toen, om te vervolgen dat de koning liever alleen luistert.

Eerder dit jaar ging even het gerucht dat prinses Alexia graag mee wilde doen aan The Voice Kids, maar ook Amalia is ambitieus als het om de muziek gaat. Zo zou ze de kerstmusical van haar school (Het Kerstklooster), die op 10 december wordt opgevoerd in een uitverkochte Koninklijke Schouwburg in Den Haag mét Trijntje Oosterhuis in de gelederen, zelfs hebben geschreven met een goede vriend.

Amalia's hobby's

Emilia van Nassau stond er als auteur op de website van de schouwburg, maar nadat uitlekte dat dat een pseudoniem van Amalia zou zijn verdween de naam fluks. Dat lijkt natuurlijk boekdelen te spreken. De musical gaat over feeën en elfjes die zich voorbereiden op Kerst, maar handen te kort komen en naast Trijntje spelen ook Amalia's schoolgenoten er in mee.

Het is voor de kroonprinses de, eh, kroon op een prachtig mooi jaar. Maar dat de show uitgerekend een paar dagen na haar verjaardag plaatsvindt zal inderdaad betekenen dat het feestje dat zaterdag op Huis ten Bosch wordt gevierd bescheiden blijft. Evengoed hopen we dat Amalia een topavond tegemoet gaat. Wij proosten zaterdag zéker even op haar.

Amalia's hobby's

Beeld: Koninklijk Huis/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in