Trijntje Oosterhuis brengt nieuwe muziek uit

Door Ella Vermeulen
Trijntje Oosterhuis brengt nieuwe muziek uit

Het is haar derde Burt Bacharach album (en er zit nog een vierde in!)

Na haar eerste twee Burt Bacharach-albums was er nog zoveel mooist te zingen dat er ooit nog een derde moest komen, daar was Trijntje Oosterhuis van overtuigd. Dat werd Everchanging Times, dat deze week uitkomt.

"Ik wist altijd al dat er nog een derde deel in zat, en misschien zelfs een vierde," zegt Oosterhuis in de Telegraaf. "Maar ik wilde na die eerste twee albums ook weer andere dingen doen. Wat ik sindsdien heb gedaan? Dat moet ik zelf ook even opzoeken op Spotify hoor... O ja: twee albums met Anouk, meerdere kerstalbums, liveplaten, een met een bigband, een Michael Jackson tribute, drie Nederlandstalige albums…"

"Ik heb altijd contact gehouden met Burt, heb met hem getoerd in Japan en hem een paar keer gezien in Amerika. Toen hij in 2019 naar Nederland kwam voor het North Sea Jazz Festival, werd ik gevraagd als gast bij zijn optreden. Dat was zó leuk! Daarna was iedereen uitgelaten en op weg terug naar de kleedkamer stelde Burt opeens voor een deel drie te maken. Dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen…"

Trijntje Oosterhuis brengt nieuwe muziek uit

Burt en Trijntje in 2019

"Vanwege de coronacrisis was dat nog een hele uitdaging: Burt en Vince zaten in Amerika en konden niet naar Nederland komen, hier golden beperkingen voor de hoeveelheid mensen die samen mochten komen. Maar de huidige techniek hielp.

Trijntje Oosterhuis brengt nieuwe muziek uit

Burt en Trijntje in 2019

Het Metropole Orkest had in hun gebouw vier grote ruimtes waardoor iedereen afstand kon houden, we hebben veel apart van elkaar opgenomen in plaats van samen. Met veel kabels, gedeelde geluidlinks met Amerika en Zoom-sessies, is het gelukt. Op het album staan klassiekers, maar ook minder bekende nummers. Zelfs twee liedjes die nog nooit eerder zijn opgenomen."

Openingsfoto (c) Nouveau / DPG Media 2021, andere foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in