Kim van Kooten’s ontroerende ode aan 'ome Wim'

Kim van Kooten
© Brunopress

Niet lang nadat het overlijden van Wim de Bie werd aangekondigd stroomde de sociale media vol met eerbetonen van zowel bekende als onbekende Nederlanders.

Dat Wim op een groot deel van Nederland een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten werd dan ook snel duidelijk. Ook Kim van Kooten deelde een hartverwarmende ode aan Wim, inclusief foto uit het familiearchief.

De ode van Kim aan Wim

Voor Kim was Wim ook daadwerkelijk ome Wim – hij was namelijk de beste vriend van haar vader. En dat was hij heel lang – de twee waren al bevriend voordat Kees van Kooten (Kim’s vader) haar moeder ontmoette. Het was dan ook zeker niet gek dat Wim de rol van getuige mocht vervullen op de bruiloft van Kim’s ouders.

Leve de grappen

Kim deelt dan ook op haar Instagram-pagina: “Mijn vader had een beste vriend die hij al kende voor hij mijn moeder ontmoette. Wim was getuige op hun huwelijk. Een van de liefste, meest bescheiden, meest zachtaardige mensen die ik heb gekend. Soms ben ik bang dat er straks alleen nog maar schreeuwlelijken overblijven. Mensen die maar wat roepen. Is niet zo natuurlijk, maar zo voelt het dan even. Leve de zachte krachten. Leve de grappen. Leve de wil om de wereld beter en mooier te maken. Leve Wim.”

Onder haar post ontstond binnen no-time een grote verzameling aan hartjes en troostende woorden, onder meer van mede BN-ers Georgina Verbaan en Tina de Bruin.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in