Frans icoon Françoise Hardy is ernstig ziek

Frans icoon Françoise Hardy is ernstig ziek

De zangeres en actrice wil euthanasie.

Frans icoon Françoise Hardy (1944) zou graag zelf de regie houden over haar einde. Zij lijdt aan vergevorderde kanker en ervaart haar leven en lijden als ondragelijk, zegt ze tegen RTL France.

Françoise Hardy zet zich al jaren in voor het recht op euthanasie. Ze vindt het moeilijk te verdragen ze niet ‘dezelfde rechten heeft als honden en katten’. De zangeres zou graag het recht hebben om een ​​einde aan haar leven te maken, omdat ze uitgeput is door de kanker in haar mondholte.

Frans icoon Françoise Hardy is ernstig ziek

Françoise in 1960

Ze is veel bestraald, maar dat heeft niet geholpen. Eerder had ze al de ziekte van Hodgkin. Ze vertelt dat ze vrijwel alle uren van de dag bezig is met eten en medische verzorging: "Ik ben meestal in een nachtmerrieachtige staat van pijn."

Tijdens de behandeling van de ziekte in 2015 kondigde Françoise Hardy al aan dat ze nooit meer zou zingen. "Omdat ik dankzij de straling en immunotherapie doof werd aan één oor en mijn hoofd droog is - keel, neus, mond - zal ik nooit meer kunnen zingen."

Frans icoon Françoise Hardy is ernstig ziek

Françoise in de jaren zesig

Ze zegt in Paris Match niet bang te zijn om te sterven, maar wel om te lijden. “Wanneer mijn toestand nog ondraaglijker wordt, zal ik helaas niet de opluchting hebben te weten dat ik kan worden geëuthanaseerd. Frankrijk is onmenselijk op dit gebied."

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in