Video: 'Eén op de 5 vrouwen in Nederland krijgt te maken met partnergeweld'

Orange the world

En het kan echt iedereen overkomen.

In Nederland komt bijna elke week een vrouw door een misdrijf om het leven, vaak in de relatiesfeer. De overheid blijft opvallend stil, dus komt de organisatie Orange The World nu in actie om femicide, oftewel vrouwenmoord, tegen te gaan.

Orange the world

Op 25 november kleuren verschillende gebouwen in Nederland, zoals de Waterpoort in Sneek, oranje. De kleur staat voor de dageraad, een opkomende zon in een wereld zonder femicide (vrouwenmoord). Het is de aftrap van Orange The World, de wereldwijde actie met 16 dagen aandacht voor de actie ‘Stop geweld tegen vrouwen’.

Hier vertellen de vier hoofdredacteuren van Nouveau, Libelle, Margriet en Flair waarom deze actie zo belangrijk is. Ook vertellen drie nabestaanden van een femicideslachtoffer hun verhaal.

Orange the world

Hoe ga je vrouwengeweld of -moord tegen? De sleutel ligt bij preventie en bewustwording. Daarom slaan we de handen ineen: ‘Wij zijn #medestander’ en we roepen daarmee andere #medestanders op de pledge (belofte) van Orange The World te ondertekenen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in