Fatima Moreira de Melo (42): 'Geen zin in kinderen'

Fatima Moreira de Melo (42): 'Geen zin in kinderen'

Het oergevoel ontbreekt, het kriebelde nooit.

Fatima Moreira de Melo vindt het krijgen van kinderen een grote verantwoordelijkheid. "Ik heb het gevoel dat veel mensen er gewoon maar aan beginnen, zonder erbij stil te staan wat het inhoudt."

"Ik heb altijd gedacht dat het, net als bij mijn moeder, op een gegeven moment wel zou gaan kriebelen. Maar dat is niet gebeurd. Ik weet hoe het voelt om iets te willen. En dat gevoel heb ik nooit gehad bij moeder worden," vertelt ze in een dubbelinterview met rapper Boef in de nieuwste LINDA.

De ouders van Fatima - Willy Janssen en Justiniano Moreira de Melo - leerden elkaar kennen in een Rotterdamse disco. Zij was 18, hij 24 en hij was met een vriend op vakantie in Nederland, omdat ze hadden gehoord dat daar mooie blonde dames woonden. "En mijn moeder was heel knap," zegt Moreira de Melo.

Na een paar jaar kon haar vader hier aan de slag bij het Portugese consulaat. Aan kinderen begonnen ze nog niet meteen, éérst even genieten van het leven. "Tot mijn moeder zo’n oergevoel kreeg dat ze tegen mijn vader zei: 'Het moet nú gebeuren.' Vervolgens hebben ze het tien dagen achter elkaar gedaan en daar kwam ik uit."

Bij de oud-hockeyster en haar vriend Raemon Sluiter kwam dat oergevoel niet, ook niet toen hun carrières rustiger werden. "Ons leven is een stuk minder hectisch. En nog voel ik het niet. Al had ik Raemon wel met ons kind willen zien tennissen. Ik ben ook benieuwd naar hoe ons kind eruit zou zien - waarschijnlijk heel behaard. Maar verder? Het klinkt heel bot, maar ik heb er gewoon geen zin in."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in