Eva Longoria noemt Hollywood hypocriet: 'Geen gelijke behandeling'

Eva Longoria
© Getty Images

"Het is een illusie dat Hollywood progressief is," zegt Eva Longoria, regisseur van Flamin' Hot. "De realiteit is dat we nog altijd ver achterlopen in gelijke representatie."

Debuut als regisseur

Flamin' Hot is haar eerste film als regisseur en won de publieksprijs op het Amerikaanse SXSW Film Festival. De film gaat over de Frito-Lay conciërge die beweert de Flamin' Hot Cheetos zoutjes te hebben uitgevonden en is een van de weinige films die de afgelopen jaren door iemand uit de Latijns-Amerikaanse hoek is geregisseerd.

Ze is nu voor de promotie in Cannes waar ze vertelde 'het gewicht van mijn community en het gewicht van elke vrouwelijke regisseur op me te voelen."

"We krijgen geen grote happen uit de appel. Mijn film was bepaald niet low budget – geen 100 miljoen dollar, maar ook geen twee miljoen. De laatste studiofilm die door een Latina is geregisseerd? Dat is iets van twintig jaar geleden. Moeten we nu weer twintig jaar wachten?"

Eva Longoria
© Getty Images

"Voor vrouwen in het algemeen en vrouwen van kleur in het bijzonder moet de foutmarge nul zijn. "Het probleem is dat als deze film geen succes wordt, mensen zullen zeggen: 'O, Latino verhalen verkopen niet, vrouwelijke regisseurs kunnen het niet. Een witte man kan een film van 200 miljoen dollar maken, falen en gewoon weer een nieuw project krijgen. Dat is het probleem."

"Ik had bij Flamin' Hot het gevoel dat ik twee keer zo hard, twee keer zo snel en twee keer zo goedkoop moest werken. Maar het hield me niet tegen, ik was zeer gemotiveerd. Ik wil de verhalen van mijn gemeenschap vertellen, ik wil ons als mensen laten zien. Ook dat is diversiteit."

Flamin' Hot is vanaf 9 juni 2023 te zien op Disney+.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in