Eva Jinek: 'Absurd dat boomers zich bemoeien met mijn zwangerschap'

Eva Jinek

Gelukkig kan ze het inmiddels van zich afzetten.

Eva Jinek heeft in haar nieuwsbrief voor het eerst gereageerd op het gegeven dat mensen iets aan te merken hadden op haar onlangs aangekondigde zwangerschap.

In de nieuwsbrief noemt de presentatrice het onder meer 'absurd' dat 'een stel boomers zonder enige kennis van zaken zich bemoeien met wat er in mijn baarmoeder gebeurt, en waarom'.

Maarten bood al excuses aan

Met de term boomers doelt Jinek (44) hoogstwaarschijnlijk op Maarten van Rossem (79) die zich na de bekendmaking in zijn podcast wat negatief uitliet over de zwangerschap. Zo stelde hij dat het leeftijdsverschil van 5 jaar tussen het eerste kind van Jinek en de aankomende baby 'te groot' is. Later bood hij daar excuses voor aan, het was volgens hem niet de bedoeling te kwetsen of te bekritiseren.

Relativeren

Jinek schrijft dat ze eigenlijk van plan was om met een rijtje feiten uit te leggen waarom de meningen van de 'boomers' zo 'absurd' zijn, maar dat haar gynaecoloog haar daarvan heeft weerhouden. Zij zei dat er wel belangrijkere dingen zijn in het leven.

'Muffe, oude jas uit'

"Op het moment dat ze dat zegt, voelt het alsof ik een muffe, oude jas uitdoe. Alsof iemand naar me toe is gekomen om te zeggen: kom, laat mij die lekker voor je ophangen! En plotseling is die hele muffe jas weg, en voel ik me 5 kilo lichter. Ik heb andere dingen te doen. Zát andere dingen."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in