Qatar: Duitse minister Nancy Faeser maakt statement, draagt One Love-band

Door Ella Vermeulen
Nancy Faeser

En ze zat er koeltjes mee naast FIFA-baas Infantino.

Momenteel is het randgebeuren van het WK in Qatar onderhoudender dan het voetbal, zeker waar vrijheid van meningsuiting het wint van bizarre regeltjes.

Vooral het Iraanse team maakte indruk met hun zwijgzame boodschap (laten we hopen dat ze bij thuiskomst niet meteen worden opgepakt...)

Maar ook Die Mannschaft maakte een statement, wat de FIFA blijkbaar nog niet had verboden. 

Virgil

Verder is er eindeloos gedoe over armbanden. 'One Love' mag niet, een kleurig warmloopshirt mag niet, het woord Love mag niet – je kunt wel concluderen dat het een onvrolijke, liefdeloze boel is bij de FIFA. Deze mocht dan weer wél.

Nancy Faeser

Gelukkig hebben we powervrouw Nancy Faeser, de Duitse minister voor Binnenlandse Zaken. Zij zat op de tribune voor het duel Duitsland-Japan naast FIFA-voorzitter Gianni Infantino, trok zich niets aan van alle liefdeloosheid...

Nancy Faeser

...en droeg de One Love-aanvoerdersband die op het veld niet mag worden gedragen. Well played, Nancy. Nu al de winnaar van dit toernooi.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in